A Jobbik közvetlen államfőválasztást akar

2021. január 11. 13:17

A párt így erősítené a polgári demokráciát.

2021. január 11. 13:17

A Jobbik szerint a közvetlen államfőválasztás erősítené a polgári demokráciát – mondta a párt országgyűlési képviselője hétfőn, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón. Brenner Koloman hangsúlyozta, a közjogi berendezkedésen alapvetően nem kívánnak változtatni, egy közvetlen úton megválasztott köztársasági elnök ugyanakkor szerintük komoly ellensúlyt képezhetne a mindenkori miniszterelnökkel szemben.    

Kiemelte, az államfői tekintély növelése érdekében a Jobbik mindössze egyetlen változtatást kezdeményez: előírnák, hogy a köztársasági elnök által a parlamentnek megfontolásra visszaküldött törvényjavaslatokat kizárólag kétharmados többséggel lehet elfogadni. Az ellenzéki politikus megjegyezte, a közvetlen államfőválasztás kampánya elsősorban abban térne el az országgyűlési voksolásétól, hogy az nem a szembenállásról szólna, hanem arról, hogy ki tudja a legjobban kifejezni a nemzet egységét.

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. január 11. 19:06
Kár hogy anyád nem nyelt le te kis fidesznyik köcsög.Biza a fidesznyik nem merte bejelenteni hogy a dakota a miniszterelnök jelöltjük,azaz a dakota saját magát jelölte. Ennyire egy fos párt a fidesznyik.De bekerültök a rácsosba a 11000 kovi áldozat miatt.Ott rohadtok meg mind mocsadék tolvaj banda!
zakar zoltán béla
2021. január 11. 16:43
prolyátus?
hátakkor
2021. január 11. 16:24
Dobrev Klein for President! Jákob vazz..
Fila2020
2021. január 11. 16:00
A Jobbik ötletének megvalósításához kétharmados többségre van szükség. Persze, ha a demokráciára való hivatkozással felfüggesztik a jogállamot, akkor minden gazemberséget elkövethetnek, mint a régi szép időkben, a barna és vörös diktatúrák idején.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!