A DK törvényjavaslatot nyújt be a szabad vakcinaválasztás érdekében

2021. január 25. 14:39

A párt közleménye szerint a kormány kezében van a döntés: megszavazzák a törvényjavaslatot, és ezzel növelik az oltási hajlandóságot, vagy elutasítják és tovább csökkentik.

2021. január 25. 14:39

A Demokratikus Koalíció oltáspárti politikai közösségként azt szeretné, ha minél többen beadatnák maguknak a koronavírus elleni vakcinát – tartalmazza a párt által kiadott közlemény. Ezt nem segíti, hogy ma nem lehet tudni, szabadon választhatunk-e a vakcinák közül, írják.

A pánikkormány hetek óta össze-vissza beszél ebben a kérdésben is, ezért a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a szabad vakcinaválasztás érdekében, amely kimondja: mindenki maga döntheti el, hogy milyen vakcinával oltatja be magát”, tartalmazza a dokumentum.

A párt azt követeli, hogy senkit se lehessen például arra kényszeríteni, hogy olyan vakcinával oltsák be, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

A DK szerint a kormány kezében van a döntés: megszavazzák a DK törvényjavaslatát, és a szabad vakcinaválasztással növelik az oltási hajlandóságot, vagy elutasítják és tovább csökkentik az oltási kedvet – fejeződik be a közlemény, amelyet Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja jegyez.

(MTI-OS)

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2021. január 25. 18:00
A múltkor még százezer forintot akartak kapni, most meg választani. Van még a tablettás alváltozat és Vágó István, organikus kommunista javasember piócával. Szerintem szívják ki egymásból a rontást, már csak az élmény kedvéért.
nyugalom
2021. január 25. 17:48
Ezek nem komplettek! Szabad a valadztas! A dk-sokat ki kell zarni!
fraktoaster
2021. január 25. 17:36
Ezek teljesen hülyék.. Az oltás eleve önkéntes, ergo senkit nem lehet kötelezni semmire... De megszokhattuk, hogy a DK egy semmihez sem értő gitt egylet....
hlaci83
2021. január 25. 17:04
Múltkor bementem a pékségbe én nem adtak horváth kukoricalisztes pitát. Gondoltam is, hol itt a választás szabadsága. Remélem Fletó segít majd benne, hogy ha nincs, akkor is legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!