Végtelen konfliktus? – pillantkép a Közel-Keletről

2020. december 28. 16:53

Az MCC GeoPod új adásának vendége Dr. Wágner Péter, a téma pedig a Közel-Kelet aktuális törésvonalai.

2020. december 28. 16:53
null

Az MCC Geopod Karácsonyi beszélgetésében szót ejtenek a 2021. márciusára tervezett iraki pápai látogatásról és a közel-keleti keresztények helyzetéről. Ezen kívül gondolatban, elemző szemmel bejárják a Közel-Kelet konfliktusgócait, áttekintve Irak, a szíriai „befagyott konfliktus”(?), a különösen törékeny Libanon és Izrael, valamint a nemrégiben megszületett Ábrahám Egyezmény hátterét és jelentőségét. Az MCC GeoPod második adásának vendége Wágner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója. Házigazdák: Dr. Demkó Attila, az MCC Geopolitika Műhelyének vezetője és Heltai Péter, az MCC stratégiai kommunikációs vezetője.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. december 28. 20:59
Egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: https://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
Lotti
2020. december 28. 17:42
Érdekes volt, de Izrael szerepét alig érintették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!