„Engem is meglepett, hogy milyen sokszor mond igazat” – elértük a Puzsér Generátor feltalálóját!

2020. december 07. 16:54

Miért fejleszt valaki le egy Puzsér Generátort? Mi a motivációja? Kapcsolatban van-e Puzsérral magával? És van-e kedvenc mondása saját generátorától? Kifaggattuk a generátor fejlesztőjét, aki magát csak „random kreatív alkotónak” nevezi.

2020. december 07. 16:54
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Miért csináltad a Puzsér-generátort?

Idén rengeteg Puzsér-anyagot hallgattam, és nekem is eszembe jutott, ami már sokaknak. Én szeretem Puzsért, tehát nem támadási szándékkal készült, inkább mindkét oldalt közös röhögésre hívja. A Puzsér-rajongók azért szeretik, mert majdnem ugyanolyan jól megmondja, mint az igazi, a Puzsér-gyűlölők pedig azért, mert ugyanolyan rosszul mondja meg, mint az igazi. Ezen felül érdekel a nyelv és a nyelvgenerálás, és szeretek alkotni, még ha az alkotás csak egy poén is.

Kapcsolatban vagy amúgy a Puzsér-csapattal?

Eredetileg nem voltam, de a Generátor megjelenése után néhány órával már visszajutott hozzájuk, és megkerestek. Szerencsére pozitív hangvételben; nagyon tetszett nekik is.

Mennyi idő, energia egy ilyet összerakni?

Kb. egy hónapja kezdtem, de több projektem egyikeként, tehát nem ezzel foglalkoztam teljes munkaidőben. Néhány tízóra azért benne van. Az energiamérleg pozitív volt, mert a nyelvi kísérletezés folyamatát élvezem, ez az egész nekem egy feltöltődési forma.

Neked van kedvenc mondásod a generátorodon?

Engem is meglepett, hogy milyen sokszor mond igazat, 10/1-szer nagyon beletrafál. A politikai megfejtéseken szoktam a legnagyobbakat röhögni, és az abszurditásokon, például amikor „az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet”.


„random kreatív alkotó” közleménye:
„Az internet tele van vicces szöveggenerátorokkal, amik valaki stílusát próbálják leutánozni és kifigurázni. A legismertebb mém a Paulo Coelho-féle spirituális közhelyek generálása, de létezik Ákos dalszöveggenerátor, és komplett Harry Potter fejezeteket generáló mesterséges intelligencia is. Most elkészült a hazai véleménynyilvánítók egyik legmegosztóbb képviselőjének, Puzsér Róbertnek is a virtuális verziója. Az A.I. az eredeti Puzsérhoz hasonlóan a politika, bulvár és kultúra témájában mond véleményeket – végtelen mennyiségben. A szavakat és mondatszerkezeteket nyelvtanilag mindig helyesen kombinálja – az értelem már másik kérdés. Kellő nyitottsággal legalább annyi mélységet fedezhetünk fel benne, mint Coelhóban. A készítő azt állítja, egyáltalán nem támadó szándékkal készítette a Puzsér Generátort: pont ellenkezőleg, mintegy száz órányi podcast és egyéb műsor meghallgatása után döntött úgy, hogy hommage-t állít a kritikusnak. A magát csak »random kreatív alkotóként« aposztrofáló szerző saját bevallása szerint sokat köszönhet Puzsér anyagainak (hogy pontosan mit, azt nem részletezte).”

 

Úgy tudjuk, már 15 ezernél jár az oldal látogatottsága.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2020. december 08. 06:58
Azért nagy baj van, ha PR szövegei bármilyen szempontból érdekesnek, netán mérvadónak számítanak.
Anti-liberális
2020. december 07. 21:53
"A GENDER-IDEOLÓGIA NEMTELEN MÓDON TORT ÜLT A FELVILÁGOSODÁSON!" Tessék, nem is rossz.
leponex
2020. december 07. 20:21
Nagy lószart, Szilvay! Puzsér egy nagy rakás sz@rt tol a mémeken, a napi többórás primitív jutubos videókon röhögő, az életének jelentős részét a virtuális világban élő unatkozó, tanácstalanul tébláboló értelmiségi (??) fanklub számára. És ő röhög rajtuk, hiszen belőlük is éldegél ...
Belakiss
2020. december 07. 19:26
Deákdaninak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!