Moldova György: Ez a baloldal, ez semmi

2020. december 13. 18:49

Az író továbbra is állítja: a Kádár-rendszer volt a legjobb azok közül, amikben élt, ugyanakkor Kádárnak nincsenek politikai örökösei.

2020. december 13. 18:49
null

Interjút adott az ATV Heti Napló című műsorának Moldova György. A beszélgetésből a csatorna internetes honlapja közölt részleteket.

Én soha sem alkalmazkodtam. Ami eszembe jutott, és az nem volt sértő, azt én kimondtam” – mesélte az életéről az író. „Nincs olyan elképzelésem, hogy én még sok évet élek. A természet rendje, hogy el kell majd mennem, mondom: nincs olyan érzésem, hogy nekem itt még dolgom van mindenképpen. Nincs!” – mondta Moldova, aki elmondása szerint 1944 óta nem fél a haláltól.

Az író szerint Kádár rendszere volt a legjobb azok körül, amelyekben élt, annak ellenére, hogy 1956-ban géppisztollyal rótta az utcákat, és ezért egy darabig nem is írhatott. Kádárt tehát sosem fogja megtagadni, viszont nagyon nem látja, hogy lennének politikai örökösei. Szerinte Horn Gyula volt az utolsó valamirevaló baloldali politikus.

Ez a baloldal, ez semmi. Úgyis fogja végezni. Kifutott a föld alóluk, megélhetési pártpolitikusok. A jobboldal meg… Mondjuk Orbán az valaki, kiváló tulajdonságai vannak, de nem politikus, hanem hatalomtechnikus. Megtanulták, amit tudni kell. Hát kint a Soros pénzén megtanulták ezt is” – fejtette ki véleményét Moldova György.

Nyitókép: MTI Fotó, Illyés Tibor

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2020. december 15. 17:10
Moldova egy roppant őszinte ember. Írónak hol jó, hol közepes, néha gyenge, de hallatlanul tisztességes. Nem a komcsisága alapján kell megítélni, mert nem politikus. Író. A politikai nézetei és értékelései ennek következtében teljesen mellékesek, ahogy a színészek, sportolók és más közismert emberek politikai véleményét sem érdemes hosszan elemezgetni. Nem a zsidósága alapján kell megítélni, mert az emberek származása segíthet megítélni a jellemüket és az életútjukat, de önmagában semmit nem határoz meg. Moldova bevallottan kommunista zsidó, de legfőképpen tisztességes, őszinte író. AZ EGYIK LEGJOBB MAGYAR EMBER.
írmag
2020. december 14. 17:30
Moldova, mint mindig, most is hazug vagy. Az elbocsátott légió megtévesztés volt és az ma is. A légió, jól tudod még mindig létezik, a legvéresebb szájú képviselője a Klein családba befogadott böszme, akinek fenyegetőzései, a meglazult fogsorának csikorgatása Apró Piroska rohadékán épült fel.
kulakman
2020. december 14. 17:14
Lesz itt baloldal Gyuri bácsi , majd Viktorral csinálunk magunknak!
gyaloggos
2020. december 14. 15:30
NINCS ma Magyarországon baloldali párt, ez tény! AZ is, hogy a jelenlegi LIBERÁLBALFASZOK lopnak, csalnak, hazudnak, ennyit tudnak, ezt tudják! AZ is tény, hogy Moldova ezen véleményét már régóta tatja, mi több, volt rá példa, hogy az MSZP új vezetése személyesen vitte ki a lakására a meghívót az elnökség munkájába bevonandó őt. elhajtotta azokat !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!