LMP: Nagy öröm a magyar képviselet a román parlamentben

2020. december 07. 10:34

A magyarellenes párt, az AUR támadásait védeni és kezelni kell tudni a parlamentben az LMP szerint.

2020. december 07. 10:34

A párt közleményben reagált a romániai választások eredményeire. Íme:

„Gratulálunk az RMDSZ-nek és a magyar összefogásnak a romániai parlamenti választáson elért szép eredményhez! Gratulálunk, hogy az összefogással megteremtették a magyar egységet, örömmel látjuk, hogy a következő 4 évben is erős képviseletük lesz a magyaroknak a román törvényhozásban. Minden ciklus hordoz magában új kihívást, a most következőben nagyobb teher, feladat, és önmérséklet hárul majd a megválasztott tisztségviselőkre, hogy az újonnan bejutott román szélsőjobb és magyarellenes párt, az AUR támadásait védeni és kezelni tudják a parlamentben is.

Hisszük, hogy a magyar kisebbség ügyeit a tárgyalóasztalnál, a plénum előtt, az önkormányzatokban és nem az utcán, a temetőben kell megvitatni. Ebben a rendkívüli járvány sújtotta évben, két választást is sikeresen teljesíteni dicséretet érdemel. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja nevében a további munkához kitartást, erőt és bölcsességet kívánunk.”

(MTI-OS)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2020. december 07. 12:15
nos, kedves LMP ellenzéki térfélen egy a tábor egy a zászló, ergo az ellenzék belértve az LMP-t, az RMDSZ ellen kampányolt. Nem kell most az ájtatos duma, az LMP beállt a hazaárulók közé, ne próbáljátok kimagyarázni.
Anonymtalan
2020. december 07. 11:58
A DK és a Momentum, tudjátok azok a pártok melyekkel együtt indultok, legnagyobb bánatára.
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 07. 11:13
- Mégis szövetségre lépnek egy olyan párttal amelyik ellenzi a határon túli magyaroknak a kettős állampolgárság megadását. - Mégis szövetségre lépnek egy olyan párttal amelyik olyan román pártot támogat amelyik tisztán román érdekeket képvisel.
Berecskereki
2020. december 07. 11:10
Kitartás!? LMP+Jobbik mint egységpárt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!