Közel 15 ezer román lépett be a magyarellenes pártba 24 óra alatt

2020. december 08. 13:55

A szélsőjobbos és vírustagadó AUR meglepetésre bejutott a román parlamentbe a vasárnapi választásokon.

2020. december 08. 13:55
null

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) nevű soviniszta párt vezetőinek hétfői felszólítására 15 ezer román lépett be a szervezetbe, közölte kedden George Simion társelnök – írta meg a szekelyfold.ma portál. „15 ezer román lépett be 24 óra alatt az AUR-ba – amely az egyetlen patrióta, keresztény és konzervatív erő Románia parlamentjében – azt követően, hogy a szervezet társelnökei George Simion és Claudiu Târziu erre felhívást tettek” – fogalmaznak az Agerpresnek eljuttatott közleményükben.

Áldozat a hazának?

A szekelyfold.ma megírta, hogy a dokumentumban kifejtik: az AUR – több mint 500 ezer voksot kapott a parlamenti választásokon – felhívást tett közzé, hogy lépjenek be a pártba, ami nem azt jelenti, hogy előnyöket keresnek, hanem egyfajta „áldozat a hazának”, mert az AUR jobb irányba kívánja fordítani a román társadalmat. Az AUR-nak 46 szenátora és képviselője lesz a román parlamentben – írják.

(szekelyfold.ma)

Fotó: George Simion és Claudiu Tarziu, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökei sajtótájékoztatót tartanak pártjuk bukaresti székházában 2020. december 7-én, egy nappal a romániai parlamenti választások után. MTI/AP/Vadim Ghirda

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2020. december 08. 20:46
Illyés Gyula költő mondta az ilyenekről: "Nemzeti, aki jogot véd, nacionalista, aki jogot sért. Bármikor és bárhol... A nacionalista jogot sért (más népekét, önző előnyért), a patrióta jogot véd..." (Szakvizsgán - nacionalizmusból, 1970.)
Tibesz26
2020. december 08. 19:22
ez a fazon olyan mint az angolszármazásu jan slota igy hivnánk az oláh magyarellnes angolszármazásu kutyát hogy románia ján slotája
satman11
2020. december 08. 19:03
És minden párttag kap belépéskor egy borotvát, hogy a talpát ápolni tudja, mert csak így lesz megkülönböztethető a yeti-től....
Hogyisvan
2020. december 08. 18:53
Tizenötezren léptek be.... szájjártó ajánlásával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!