Hét darab emeletes vonat jár az elővárosi forgalomban holnaptól

2020. december 12. 10:02

A Budapest-Vác-Szob vonalon öt emeletes vonatot vehetnek igénybe az utasok, a ceglédi vonalon pedig kettőt.

2020. december 12. 10:02
null

Újabb KISS motorvonat kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet a Budapest-Vác-Szob vonalon, így már öt emeletes vonatot vehetnek igénybe az utasok a váci és kettőt a ceglédi vonalon – közölte a MÁV.

A 600 ülőhelyes emeletes vonatok az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően szerezték meg az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges engedélyt. A Stadler tájékoztatása alapján várhatóan még idén további KISS motorvonatok is forgalomba állhatnak – tették hozzá.   

Közölték, 2022 végéig a megrendelt járművek mindegyike – 40 KISS – forgalomba állhat, így a főváros elővárosi forgalmát szinte teljesen a modern motorvonatok szolgálják majd ki.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. december 12. 21:50
Emeletes vonat. Lift van vagy lépcsőzni kell?
még fokozza
2020. december 12. 12:19
Kár, hogy nem tudjuk kihasználni mert nem alkalmas rá a pálya. A magyar mérnökök egyik legostobább húzása az volt, hogy a West End és a Ferdinánd-híd belelóg - elállja az útját - az indulásnak. Így a vonat felgyorsulás helyett percekig csak kanyarog. A pálya mentén folyamatosak a beépítések. Pedig elférne mellette gyorsforgalmi út ami tehermentesítené a bedugult Váci utat, felszabadítva a főváros közlekedését. Beépítjük a jövőbe az ostobaságunkat. Komolyabb összeget fordítanak a Nyugati és Déli alagúttal való összeköttetésének tervezésére. Most kellene lépni. Ajánlom Vitézy Dávidnak a fentiek átgondolását.
21 gramm
2020. december 12. 11:27
Ezt is ellopta a Viktor. Ugye.
Akitlosz
2020. december 12. 11:21
" Vác-Budapest. 800 óra vonaton. Ezernyolcszázvalahányban arra ment az első vonat. Ugyanezen a sínen. Csak gyorsabban, mert ló húzta. " / Hofi Géza /
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!