A liberálisok bíznak az RMDSZ jó szereplésében

2020. december 06. 12:29

A párt azt követeli, hogy az új kormány lépjen fel a nacionalista szélsőségekkel szemben.

2020. december 06. 12:29

Bízunk benne, hogy a magyar politikai szervezetek összefogásával jó eredményt sikerül elérnie az RMDSZ-nek a romániai parlamenti választáson, és így erős képviselete lehet majd az új parlamentben a Romániában élő magyaroknak” – fogalmaz a Magyar Liberális Párt közleményében. A párt azt reméli, az RMDSZ-nek ezen a választáson is sikerül átlépnie a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékot, és, hogy a magyarok 2014 után újra helyet kaphatnak a leendő kormányban is.

„Az RMDSZ céljaihoz hasonlóan, mi is azt szeretnénk, hogy Romániában minden nemzetiség otthon érezhesse magát, és tiszteletben tartsák a kisebbségek jogait – folytatódik a dokumentum. A liberálisok azt követelik, hogy az új kormány lépjen fel a nacionalista szélsőségekkel szemben, „amelyek az utóbbi időkben egyre erőszakosabban támadják a Romániában élő magyarságot”. „Sok sikert kívánunk az RMDSZ-nek, reméljük, a magyarok lakta területen minél többen mennek el ma szavazni!” – fejeződik be a közlemény.

(MTI-OS)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. december 06. 19:15
már nem is emlékszem ki az az egy személy...
B_kanya
2020. december 06. 18:43
Ha már vesztenivalójuk nem sok van, akár lehetnek tisztességesek is.
Rocktoberi
2020. december 06. 13:32
Van vajon olyan naív ember Erdélyben, aki beveszi ezt a szöveget?
Berecskereki
2020. december 06. 12:52
Farizeusok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!