Elkészült az ötvenedik új IC+kocsi

2020. december 10. 13:37

Homolya Róbert elmondta: a most elkészült ötvenedik IC+ kocsi év végéig áll forgalomba, 2021 végéig pedig további negyven IC+ készülhet el.

2020. december 10. 13:37
null

Elkészült az ötvenedik új IC+kocsi a MÁV-Start Zrt. Szolnoki Járműjavítóban – jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón. Homolya Róbert elmondta: a most elkészült ötvenedik IC+ kocsi év végéig áll forgalomba, 2021 végéig pedig további negyven IC+ készülhet el. A végső cél 400-500 IC+ kocsi legyártása. Hozzátette: ehhez szükség van a csaknem 2 milliárd forint értékben zajló szolnoki fejlesztésekre, valamint az Oktatási- és kutatási akadémia létrehozására is.

Az MTI-hez eljuttatott sajtóanyag szerint a hetven, belföldi forgalomra tervezett IC+ gyártása 2019 augusztusában kezdődött. Az új szériában 35 másodosztályú, akadálymentesített kocsi és 35 első és prémium osztályú jármű készül el.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2020. december 10. 17:48
Mit okádták többek között az iho-s elvtársak a magyar ic kocsik gyártását... Miért nem veszünk innen-onnan... románoktól satöbbi. És tessék, ezt is visszaépítjük, hiába taroltak le mindent, kergették szét a szakembereket a hős demokraták. Hajrá!
fatman
2020. december 10. 17:11
imádom őket! többször utaztam velük nyáron... légkondi, szuper belső, infómonitor, előre kiírja, h melyik állomásra mikor érkezik, és tényleg akkor... 25-30 éve többször utaztam nemzetközi expresszel Ausztriában és Svájcban, az volt ilyen... és most már nálunk is, és csak 30 évbe telt, bazd+!!!! :))))
nempolitizálok
2020. december 10. 14:51
2010 óta hatalmas fejlődés. Én ritkán utazom MÁV-al, de azt kell mondanom, már szinte professzionális. Neten jegyet veszek, frankó vasúti kocsik, pontosan indul és érkezik. Amit idáig hiányoltam, az a büfékocsi a hosszabb járatokon, de állítólag már ez is van. Amúgy a magyar kocsik színvilága tetszik a legjobban a környező országokat tekintve.
Gyéressy Károly
2020. december 10. 13:47
Kupés, lehúzható ablakos. Azt szeretem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!