Drót: Antiszemita botrány egy mai indexes régi lapjában

2020. december 08. 09:16

Nótin Tamás korábban a jobbikos Barikád és az Alfahír munkatársa is volt.

2020. december 08. 09:16
null

Az Index jelenlegi újságírójának, Nótin Tamásnak komoly múltja van a Jobbik pártsajtójában – hívja fel rá a figyelmet a Drót.info. A portál emlékeztet, hogy Nótin korábban a Barikád szerkesztőbizottsági tagjaként például belekeveredett a radikális hetilap legnagyobb zsidóellenes botrányába is, amiről akkor az Index így írt: „nehezen értelmezhető másként, mint nyílt antiszemita uszításként”.

A portál rávilágít, hogy bár az ellenzéki sajtóban úgy kommunikálták le az Index átalakulását, mint amit a Fidesz kebelezett be, ennek ellenére mégis olyan nevek jelentek meg a távozó indexesek helyett a szerkesztőségben, mint Szalai Szabolcs, aki korábban az LMP-s Ökopolisz Alapítványhoz tartozó Jövő TV-t erősítette, és szervezője volt az internetadó ürügyén tartott kormányellenes tüntetésnek Szombathelyen. Szalaihoz hasonlóan szintén a Jövő TV-től jött Nótin Tamás is, akivel kapcsolatban több cikk is megjegyezte, hogy a Jobbik önkormányzati képviselője volt Rákosmentén. Az újságírói múltjában mélyebbre ásva pedig előhozták, hogy a Jobbik-közeli Alfahírnél is dolgozott. Lefordítva tehát úgy néz ki a képlet, hogy

az Index politikai rovatához érkező két – LMP-hez köthető – Jövő TV-s arc egyikének még komoly jobbikos előélete is van. 

Nótin azonban nem az Alfahírnél kezdte a Jobbik-pártsajtós karrierjét. A neve ugyanis már a 2009-ben induló Barikád című hetilap impresszumában is felbukkant – mint szerkesztőbizottsági tag. Ez a lap a Jobbik radikális, gyűlöletkeltő és főleg cigányellenes üzeneteinek célba juttatásában játszott komoly szerepet. 2009-ben a Barrikád országos botrányt robbantott ki azzal, hogy borítóján a hátulról fényképezett Szent Gellért szobra volt látható, amint a hagyományos zsidó jelképet, a menórát a főváros fölé tartja. Hozzá pedig a kérdés: „Ébresztő Budapest! Ezt akarjátok?” A lapszám cikkcímei pedig gyorsan egyértelművé tették, hogy a jobbikos Barikád pontosan mire is vonatkoztatta az ébresztő fújását:

• Szabadrablás „Judapesten”
• Sukoró csak a jéghegy csúcsa – izraeli térfoglalás a magyar ingatlanpiacon
• Küzdelem a gyarmatosítók ellen – Grespik László a liberális ügyvédi kamaráról és az izraeli felvásárlásról

– értékelte akkor a borítót veretes őszinteséggel az az Index, ahol ma az egykori Barikád-újságíró Nótin dolgozik, aki annak idején a botrányok ellenére is a Barikád szerkesztőbizottsági tagja maradt.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. december 08. 13:32
antiszemitizmus nélkül nincs mivel takarózniuk a zsidóknak ...még az ateista nemzetközi gyuribácsit is azzal szokás mentegetni ....a zsidóknak szüksége van megbízható antiszemitákra
olajfa1
2020. december 08. 12:23
A nyilasokból lettek a kommunista vérvörös alakulatok, és a munkásőrök...
Maraslako121
2020. december 08. 12:20
Majd bocsánatot kér és a MAZSIHISZ és a moslékok elfogadják
Rocktoberi
2020. december 08. 11:59
Nem szeretik a haladó ballibsi oldalon ha ezt valaki felhánytorgatja nekik. Anno a Népszabó online komment oldalán rögtön töröltek, amikor Horn Gyulát egykori ávéhás keretlegénynek neveztem. Pedig a komcsit és a nácit nem sok különbözteti meg egymástól. Mindkettő egy totalitárius diktatúra gyermeke. Csak az egyik faji míg a másik osztályalapon irtotta a jónépet. Csak azon ment a barkóba, hogy ki lő téged tarkóba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!