Az LMP szerint komoly vezetési és politikai válság alakult ki Magyarországon

2020. december 07. 12:50

Keresztes László Lóránt élesen bírálta a kormány Demeter Szilárd ügyében történő fellépésének hiányát is.

2020. december 07. 12:50
null

A kormány brutális megszorításokkal reagált a válságra, szétveri az önkormányzatiságot és elégtelen gazdasági intézkedéseket hoz – jelentette ki Keresztes László Lóránt.    

A képviselő hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány „vállalhatatlan és hazug” európai politikája is jelentős károkat okoz, de a kormánypártok „morális mélyrepülése” is ezt eredményezi. A politikus szólt az Agrárminisztérium helyettes államtitkárának korrupciógyanús ügyéről, és sérelmezte azt is, hogy

Ugyancsak hazugnak és álszentnek nevezte a kormányoldal nyilatkozatait az európai parlamenti képviselőségről lemondott Szájer József ügyéről. Mindezek alapján kijelentette: a kormány politikáját nem a keresztény elvek formálják.    

Keresztes László Lóránt szólt az uniós költségvetésre és válságkezelő hitelre adott magyar vétótól is. Hazugságnak nevezte a kormány állítását, miszerint a kabinet migrációs politikája miatt próbálna nyomást gyakorolni az országra Brüsszel. Szerinte itt szó sincs a migrációról, bár azt elismerte, hogy arra az unió máig nem adott megfelelő választ. Az LMP-s politikus a magyar kormány keleti nyitás politikáját is bírálta, mondván, annak keretében olyan despotákkal barátkozik a kabinet, akiknek a politikája hozzájárul a migrációhoz. 

(MTI)

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2020. december 07. 16:57
Az LMP a menstruációs, és az esélyegyenlőség miatt borotválkozási szegénységgel törődjön! Meg van már oldva?
ThunderDan
2020. december 07. 16:53
Hogy tudja egy NLMP-s röhögés nélkül kimondani azt a kifejezést, hogy "vezetési és politikai válság"?
Párhuzamos különvélemény
2020. december 07. 15:37
A koronavírus mellett az agyalágyulás is szedi áldozatait...
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 07. 14:56
Bár az eresztékek kicsit nyikorognak, válság nincsen. A NER-gépezet minden szinten hatékonyan üzemel a Főkormányzó Úr újabb hitelfelvételének köszönhetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!