Automatikusan biztosítani kell a 100%-os táppénzt a tanárok számára!

2020. december 07. 12:21

A kormány még a célzott teszteléseket sem volt képes megfelelő módon lebonyolítani.

2020. december 07. 12:21
MSZP

„Nem parkolópályára kell tenni a tanárok tesztelését, hanem automatikusan biztosítani kell a 100%-os táppénzt a számukra! Maruzsa Zoltán szerint irreális elvárás, hogy minél szélesebb körben, akár az ország valamennyi lakosát érintően végezzenek teszteléseket a koronavírusra. Ha az államtitkár csak egy kicsit messzebbre tekintene – Szlovákiáig vagy Ausztriáig –, akkor láthatná, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés. A Fidesz kezében van minden eszköz – pénz, paripa, fegyver –, akkor mégis mi akadályozhatná meg egy mindenkire kiterjedő szűrés elrendelésében?

Inkább az az irreális elvárás, hogy a magyar kormány a megfelelő időben hozza meg a szükséges intézkedéseket. A kormány ugyanis még a célzott teszteléseket sem volt képes megfelelő módon lebonyolítani, ezért miután meglátta a vártnál alacsonyabb részvételi adatokat úgy döntött, hogy bizonytalan ideig beszünteti a pedagógusok tesztelését.

Az alacsonyabb részvételnek az az oka, hogy a tanárok is félnek a jövedelemkieséstől – nem is alaptalanul –, mivel ha megfertőződnek, akkor nem jár nekik automatikusan a 100%-os táppénz. Azt ugyanis csak akkor kaphatja meg egy pedagógus, ha a kormányhivatal azt állapítja meg, hogy a munkájából kifolyólag betegedett meg. Tehát vagy megkapja, vagy nem.”

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. december 07. 20:53
Na persze! Hogyan bizonyítható, hogy az iskolában kapta el a vírust? Arról nem is beszélve, hogy milyen ember az, aki anyagi megfontolásokból nem tesztelteti magát, mert ha beteg, akkor kívánják a forgalomból. Igy meg lehet beteg tünet nélkül és mérgezi a környezetét. Én bizony kötelezővé tettem volna. Ez nem emberi jog, hanem emberi kötelesség. Manapság a libsik bevezették az egész világon a jogokat, csak a kötelességeket felejtették le mellőlük.
LAW AND ORDER
2020. december 07. 19:28
Elosztogatnák a nemzeti vagyont, céljuk az államcsőd, az IMF visszahozatala és a brüsszeli diktátumok szolgalelkű teljesítése!!!
olajfa1
2020. december 07. 18:38
Amikor ti voltatok kormányon akkor a H1N1-es vírus idején MIÉRT NEM BIZTOSÍTOTTÁTOK A TANÁROKNAK A 100%-os TÁPPÉNZT???????????????????????????????? Azt hiányoljátok AMIT TI ANNAKIDEJÉN MEGSZAVAZTATOK ÉS BEVEZETTETEK!!!!!! ALJAS GECIK VAGYTOK! csak hogy a ti szavatok használatával megértessem veletek hogy mik is vagytok!
syphax
2020. december 07. 15:09
BUZERÁNS DÉKÁSOKNAK ÉS MOMENTUMOSOKNAK MÉG TORONYÓRA IS JÁR LÁNCCAL!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!