1198 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020. december 26. 09:42

Száztizennyolc beteg hunyt el egy nap alatt.

2020. december 26. 09:42
null

 

1 198 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 315 362 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 951 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 126 482 fő, az aktív fertőzöttek száma 179 929 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a budapesti. 6 003 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 468-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. Továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A kijárási tilalom este 8 órától érvényes hajnal 5 óráig, és szilveszterkor életben lesz.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget  és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

Ma megérkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra a Dél-Pesti Centrumkórházba, elsőként az egészségügyi dolgozók oltása kezdődik meg.

Az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása. 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

(koronavirus.gov.hu)

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. december 27. 08:16
Szóval az oltásokkal tovább folyik ez a túldimenzionált hiszti a kovi körül ,ez már a kovinál is veszéjesebb !Minden esetre sokan óriási gazdagságra tesznek szert de ez a pénz sem lesz elég a kínai gazdaság megállítására.Szóval hamarosan Kína lesz a világ közepe politikailag,gazdaságilag és katonailag.Szóval eszt hozta pimpong diplomácia.Pedig az usákok arra alapoztak hogy Kína az SZU ellen fordul.Nem így történt.Nos hát ezért van a biológiai háború ami most zajlik szelíd formában.A kérdés csak az hogy a vesztes nyugat milyen fondorlattal készül megnyerni a vesztes csatát?
az ember
2020. december 26. 23:50
Megszűnőben a járvány. Pedig még be se indultak az oltások! Ez igen!
barnabibambi
2020. december 26. 15:46
Tudod te hogy mennyi a valós halálesetek száma napi szinted?Senki csak a bunkó stáb tudja mert nyilvánosságra hozása még katasztrófálisabb helyzetbe hozná a fidesznyik bandát ! De az is előfordulhat hogy a helyi képviselőiket meg leckéztetik,sőt ennél durvább dolgok is bekövetkezhetnek.Szóval a hülyeségeik következtében hulla hegyek vannak Magyarországon.Lehetségesx hogy közbizalom annyira megrendült a fidesznyik bandával szembe hogy az emberek zöme nem meri beválalni a kovi oltást mert fél hogy elpatkol.Tudod teljes fegyverzet... meg meg gyógyítunk... meg nem hagyunk senkit..meg megőrizzük a nyugger nyug... ez mind mind hazugság. Nos hát ezért nem kell az oltás rengeteg embernek! Sok EÜ alkalmazott is elutasídítja lehet hogy ők többet tudnak erről a témáról?
Coccothraustes
2020. december 26. 12:11
Kétharmaddal csökkent az új fertőzöttek száma, és egyharmaddal az elhúnytaké. Az eredmények önmagukért beszélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!