Toroczkai: A választási törvény módosítása a Mi Hazánk ellen irányul

2020. november 24. 11:51

„Ördögi” kezdeményezésről beszélt a politikus.

2020. november 24. 11:51

A választási törvény tervezett módosítása a Mi Hazánk Mozgalom, vagyis a „harmadik út” ellehetetlenítését szolgálja – jelentette ki a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. A Fidesz ugyanis arra számít, hogy Mi Hazánk nem lesz képes több mint 50 egyéni jelölt állítására a 2022-es országgyűlési választáson, és így elesik az országos lista jogától – közölte Toroczkai László. „E helyről üzenem, hogy nemhogy 50, hanem valamennyi, tehát 106 választókerületben fogunk tudni egyéni képviselőjelölteket állítani”, és a párt megkerülhetetlen parlamenti politikai erővé válik a 2022-es választáson – tette hozzá.    

Azt mondta: a választási törvény módosításának kezdeményezése azért is „ördögi” a Fidesz részéről, mert annak elfogadása esetén törvényessé, legálissá válhat a választási csalás, ugyanis azzal, hogy törvényesen lefényképezhető a szavazólap, utat engednek a láncszavazásnak. „Például a cigánytelepeken toborzott, sok esetben analfabéta szavazókat fogják abban segíteni, hogy a megbízóiknak bizonyítékként bemutassák (a szavazólapról készült fotót), hogy leadták a voksukat arra a jelöltre, pártra, amiért krumplit vagy pénzt kapnak” – fogalmazott. Elmondta, a Mi Hazánk kezdeményezni kívánja, hogy írni-olvasni tudáshoz kössék a választójogot. Ugyanis nonszensz, hogy miközben a jogosítvány feltétele az általános iskolai végzettség, az ország, a nemzet sorsáról lehet úgy dönteni, hogy a valaki még a pártok programját sem tudja elolvasni – mondta Toroczkai László.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2020. november 24. 16:42
Keves Toroczkai, magát a 2006-os TV ostrom kiprovokálása, felvezetése, szervezése miatt kellett volna elítélni, hogy talán manapság szabadulhatna. Maga ártott a legtöbbet a jobb oldalon, persze a böszme után...
brekker
2020. november 24. 15:05
Irgum-burgum, most majd Toró igénybeveszi a szerb kapcsolatait, és a migránsok megrohamozzák a határkerítést. Vagy alagutat ásnak. Az se rossz.
brekker
2020. november 24. 14:59
Nem elég kicsinek lenni, annak is kell látszani. Értem, hogy rosszul esik annak, aki egykor forradalmat vezérelt a tévészékház ellen. És semmi bántódása nem lett.
ThunderDan
2020. november 24. 14:44
Ki lehetetlenítette el, hogy pl. Szerencs/Tiszaújvárosban induljatok? Hm???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!