Szombaton zárul a nemzeti régiók védelméért indított aláírásgyűjtés

2020. november 05. 11:56

Pesty László „egy a négyhez” arányú esélyt lát a sikerre.

2020. november 05. 11:56

Szombaton zárul a nemzeti régiók európai uniós védelméért indított aláírásgyűjtés – hangzott el csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Pesty László, a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés kampányfőnöke azt mondta, hogy „egy a négyhez”" arányú esélyt lát a sikerre. „Négy országban további aláírásokra van szükség” – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy Horvátországból, Litvániából, Spanyolországból és Szlovéniából érkezhetnek be a szükséges szavazatok. A véghajrában az is nehézséget okoz – ismertette –, hogy pár napja a Facebook, az Instagram és a Youtube letiltotta a kampány fizetett hirdetéseit. Hangsúlyozta: folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több emberhez eljusson az őshonos kisebbségek ügye. Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult; a koronavírus-járványra tekintettel hat hónappal, november 7-éig meghosszabbították az aláírásgyűjtési időszakot azon kezdeményezések esetében, amelyek március 11-én már folyamatban voltak.   

Az európai polgári kezdeményezés jogintézménye lehetővé teszi, hogy az Európai Unió állampolgárai közvetlenül felkérjék az Európai Bizottságot, terjesszen elő jogalkotási javaslatot a hatáskörébe tartozó területen. A polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia. A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2020. november 05. 12:06
Ha mégse gyűlt össze akkor kérjünk hosszabbítást mint legutóbb amikor elnéztük a határidőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!