Páncélosokkal vonult az osztrák határra a TEK

2020. november 03. 16:04

Az osztrák hatóságok szerint a lelőtt terrorista több társa is megszökhetett, jelenleg is folyik a hajsza utánuk.

2020. november 03. 16:04
null

A Terrorelhárítási Központ megerősítette az osztrák–magyar határ védelmét, a magyar hatóságok együttműködnek az osztrákokkal a bécsi terrortámadás felderítésében” – jelentette be Kontrát Károly az Országgyűlésben napirend előtt. A belügyi államtitkár együttérzését és részvétét fejezte ki Ausztria népének és a bécsi merénylet áldozatai hozzátartozóinak. Úgy értékelt: „Európa biztonsága, az európai életforma áll támadás alatt”.

A belügyi államtitkár szerint a magyar hatóságok és szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik a magyarországi terrorfenyegetettséget, és haladéktalanul megteszik a szükséges intézkedéseket a magyar emberek biztonsága érdekében. Konrát Károly kiemelte:

jelenleg a legnagyobb veszélyt a magányos elkövetők jelenthetik,

felderítésükre mesterséges intelligenciát is alkalmaznak, de jelenleg ilyen veszélyről nincs tudomása a magyar hatóságoknak.

A lelőtt terrorista több társa is megszökhetett az osztrák hatóságok szerint, jelenleg is folyik a hajsza utánuk. Nem zárható ki, hogy máris külföldre, például Magyarországra szöktek. A külföldi társszolgálatok feladata például azt figyelni, hogy elsősorban a nagyvárosok radikális iszlamista köreiben, vagy éppen a békés iszlám közösségben nem bukkannak-e fel eddig soha nem látott idegenek.

(Képünk illusztráció, MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. november 04. 05:22
"elsősorban a nagyvárosok radikális iszlamista köreiben, vagy éppen a békés iszlám közösségben nem bukkannak-e fel eddig soha nem látott idegenek." De akkor miért mentek a határra?
Bell & Sebastian
2020. november 03. 20:11
A látványelemekkel súlyosbított osztrák és német határvédelem ellenére számolatlanul csempészték be hozzájuk a migránsokat, akik az első autóspihenőben kiszálltak levegőt venni, és összeszedhető állapotban sütkéreztek pázsiton, minden utazó és a hatóságok szeme láttára. Ha több százezer átjutott odafelé, és egy nem tud visszafelé, akkor képtelenség komolyan venni a politikusokat. A civilek baszogatása az igazi erősségük, meg a látványkonyha, szar az ebéd.
bagira
2020. november 03. 19:52
Gyurcsány ENSZ tankok tetején integetve vonulna be nyávogó kommunisták vörös szegfűvel dobálnák örömükben , Orbán az országot védi nem tetszik.
Secnir
2020. november 03. 18:59
b+ azóta kiderült már, hogy egyedül volt. de a tek kiment a határra páncélosokkal. bizony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!