Nem meneszti a kormány Demeter Szilárdot

2020. november 30. 17:56

A miniszterelnök-helyettes az Országgyűlésben rámutatott: a baloldal ebben az esetben is kettős mércével mér.

2020. november 30. 17:56
null

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjéről kérdezték az ellenzéki képviselők Varga Mihály pénzügyminisztert, miniszterelnök-helyettest az Országgyűlésben. Arató Gergely DK-s képviselő a Petőfi Irodalmi Múzeum cikkére utalva elmondta, hogy „Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci, ismerjük ezt a hangot (…) Azzal hogy a helyén van, önök közösséget vállalnak egy nyílt nácival” – mondta a képviselő Varga Mihálynak.

Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott, „várjuk a tájékoztatást arról, hogy Demeter Szilárd lemondásáról miért nem tett bejelentést”. Harangozó Tamás az MSZP nevében szintén azt kérdezte, hogy Demeter Szilárd meddig marad még a posztján, Csárdi Antal, az LMP képviselője pedig kifejezetten a PIM-főigazgató távozását követelte.

Varga Mihály reakciójában rámutatott, hogy Demeter Szilárd visszavonta az írását. A pénzügyminiszter úgy fogalmazott: „Demeter Szilárd visszavonta az írását, sőt, a Facebook-oldalát is törölte. Azt írta, hogy amit írt, az sértheti az áldozatok emlékét, tehát elismerte a hibáját”. Varga Mihály hozzátette: „Egyébként itt is megjegyzem, hogy a baloldal itt is kettős mércével mér, hiszen amikor az egyik baloldali képviselő, polgármester azt mondta, hogy megérdemelten volt az év embere Adolf Hitler, akkor önök semmilyen konkrét lépést nem tettek, és most legutóbb Bíró László esetében is mintha kettős mérce működött volna.

Összesen 382 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2020. december 10. 21:47
a szájert inkább megtartottam volna
Tatulus
2020. december 01. 22:51
Demeter tökre valóságot írt meg! Sajnálom, hogy törölte, pedig az igazság joga, hogy megjelenjen! A mai libsik a nácik és kommunisták örökösei, Goebbels és Sztálin propagandájának továbbvivői, aljas gazemberek!
sandrabanda
2020. december 01. 14:58
Nagy hiba volt visszakozni. Demeter Szilárd egy roppant jól megnyilvánuló, nagytudású, komoly, intelligens értelmiségi. Nagyon nagy baj van a fejekben, ha nem tudják megkülönböztetni A-t a B-től, ha nem értik a különbségeket fogalom és fogalom közt, ha a ferdítést és csúsztatást vélik helyes analógiának, a fordíott logikát pedig cinizmusnak. Ennyi hülye közt nem az értelmeseknek kell meghátrálniuk! Sőt, annál inkább ki kellett volna állni és beleállni abba, hogy mi a helyes analógia! Másképp sose lesz vége a moslék hiénák véres pofa-csattogtatásának és a kifordított "világnak": a hülyék korlátlan és pusztító uralmának. Ami pedig semmi jóra nem vezetett eddig se, de ezután sem fog. Nagy hiba volt visszakozni.
tango47
2020. december 01. 14:31
Vihar a biliben. Majd megunják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!