Munk Vera marad a Telex főszerkesztője

2020. november 20. 16:14

Dull Szabolcs előreláthatóan februárban csatlakozik a Telex csapatához.

2020. november 20. 16:14
null

„Mi Szabolccsal, nagyon jóban vagyunk, hasonlóan gondolkodunk szakmai kérdésekről. Februárig őt az Indexhez köti a szerződése, addig a jogi tanulmányaira koncentrál. De nagyon várom, hogy jöjjön már. Rengeteg feladat van, amiben iszonyatosan nagy szükség van rá. A Telex főszerkesztője pedig én vagyok, és én leszek.” – mondta Munk Veronika a hvg-nek adott interjújában.  

Munk Veronika szavai alapján kiderült, hogy bár Dull Szabolcs menesztése vezetett az Index stábjának felmondásához, de ő marad a Telex főszerkesztője azután is, ha 2021 februárját követően Dull Szabolcs is csatlakozik az új internetes laphoz – számolt be a Média1. Munk Veronika azt követően lett az új lap főszerkesztője, hogy Kárpáti Márton távozását követően megalapította a Van Másik Kft.-t, majd ő kérdezte meg Munk Veronikától, hogy vállalná-e az új portál főszerkesztői feladatait.

A beszélgetésben szóba került, hogy a Telex munkatársainak most kisebb a bére, mint az Indexnél volt, a körülmények tehát rosszabbak, mint az Indexnél.

„A Telexben nem csak akkor szembesülünk a különbséggel, amikor a fizetésünket utalják. Reggel én mosogatom el a koszos bögréket, és előfordult, hogy helyettesemmel, Rovó Attilával az irodaként szolgáló 110 négyzetméteres lakás vécéjéből intéztünk egy videó-konferenciahívást, mert másutt nem volt hely. Azóta home office-ra álltunk át. Hogy az Index innen nézve sok tekintetben valóságos Ferrari volt, az leginkább Uj Péter érdeme, aki karizmatikus lényével és jövőbelátó képességével húsz éve megteremtette a siker alapjait. Mégis nyugodtabbak és boldogabbak vagyunk a Telexnél. A magunk urai vagyunk, és ez összességében sokkal kényelmesebb.”– mondta Munk Veronika.

Egykori munkahelye, a régi-új Index kapcsán a következőt nyilatkozta: „Ha nagyon akarnánk, tudnánk mi is olyan újságot csinálni, amiből lényegesen több klikkünk lenne. De a kollégákkal azt beszéltük meg, legyen a Telex hírszemét nélküli felület, ami kicsit mélyebb, még ha ettől kicsit lassabb is. Azt gondoljuk, ebből van hiány, és ezt értékelik az olvasók. Egyelőre úgy tűnik, jól számoltunk.”

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2020. november 25. 10:42
kimondottan büszke vagyok rá, hogy egyetlen egyszer sem érintette a böngészőmet ez a médiaszenny. Nem is fogja. #liberalismkills #freehungary
BAJA
2020. november 25. 09:18
fogazós kérdés, bő nyállal
bunko_jobbos
2020. november 24. 08:13
Mi az a Telex?? :-)
brekker
2020. november 22. 09:50
A jó nők végül mind a baloldalon kötnek ki. Mert ott tiszteletben tartják őket. És ezt ők értékelik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!