LMP: Mészáros Lőrinc beruházása büntetést és börtönt érdemelne

2020. november 05. 12:15

Ehelyett 23 milliárd forintos támogatást kapott a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén készülő szállodaberuházás Schmuck Erzsébet szerint.

2020. november 05. 12:15

Az LMP társelnöke szerint Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó szállodaberuházása a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén nem 23 milliárd forintos állami támogatást érdemelne, hanem büntetést és börtönt természetkárosítás miatt.

Schmuck Erzsébet csütörtöki online sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, hogy vizsgáljon felül és állítson le minden olyan nagyberuházást, amely rombolja a természetes környezetet, az arra szánt forrásokat pedig csoportosítsa át a járvány megfékezésére, a bajbajutottak segítésére. Mészáros Lőrinc cégei a Fertő partján építenek 52 hektáros területen százszobás szállodát kikötővel, teniszpályákkal, parkolókkal. Az építkezés ideje alatt napi háromszáz teherautó szennyezi a területet, terheli zajjal, porral, forgalommal Fertőrákost – mondta.

Kijelentette: a 23 milliárd forintos támogatást nyújtó kormánynak és Mészáros Lőrincnek is tudnia kellett volna, hogy a helyszín a Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz tartozik, Natura 2000-es besorolású, az UNESCO világörökségi védelme alatt áll, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési és különleges madárvédelmi terület. A rombolás ellen a helyiek mellett húsz ország harminc természetvédelmi szervezete tiltakozik, eddig mindhiába. Schmuck Erzsébet ezért azt kérte: aki egyetért a tiltakozókkal, írja alá az LMP ezzel kapcsolatos online petícióját.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leveles
2020. november 06. 11:01
Böske, te hülye picsa, tudod miről beszélsz, láttad valaha azt a területet? ...és az osztrák oldalt? Barom állat.
nemecsekerno_007
2020. november 05. 13:48
Jól értem?!? Ezek egy infrastrukturális beruházást ekéznek?!? Ezek lennének a haladók? Bazdmeg! Költözzön mindenki a fővárosba, aki mégis marad vidéken az meg mehet a rezervátumba.
nyugalom
2020. november 05. 13:19
Bozsi nagyon buta es aljas!
nyugalom
2020. november 05. 13:18
Helyes! Magya ember, magyar beruhazas! Bozsi, nem francia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!