Lemondtak Soroksárról a hajléktalansegítő civilek

2020. november 10. 09:27

A helyiek a projekt ellen fordultak, nem tetszett nekik az ötlet, hogy hajléktalanok kerülnek a szomszédságba.

2020. november 10. 09:27
null

Egy három bérlakásos házat szeretett volna építeni az Utcáról Lakásba Egyesület Soroksáron: olyan emberek költözhettek volna be ide, számukra is megfizethető áron, akik korábban hajléktalanok voltak – írta meg a Telex. A civilek megvették a telket, az építkezés előkészítése ment a maga útján, míg az önkormányzat vezetése és a lakosok ellenük nem fordultak. A helyzet elmérgesedett, a mélypont az volt, amikor valaki telefonon azzal fenyegette meg őket: legéppuskázzák a beköltözőket. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a többség jogi eszközöket is bevetett. Arra van most kilátás, hogy megveszik tőlük az ingatlant, és a pénzből elölről kezdhetik a munkát valahol máshol – írják.

Kép forrása: Az Utcáról Lakásba Egyesület Facebook-oldala

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2020. november 11. 09:30
Ami a képen van az nem lakás, az egy mobil ház. Mint egy 30-40 m2-es lakókocsi.
Volo
2020. november 10. 21:31
Ez viszont nagyon szomorú. Nem volna szabad az esély lehetőségét megvonni, azoktól, akik elszánták magokat a változásra, egy jobb normális élet megszerzésének lehetőségére.
Wendriner
2020. november 10. 12:12
"Lemondtak Soroksárról a hajléktalansegítő civilek" Irány a Rózsadomb!
duzur
2020. november 10. 11:59
Az önkéntesek vállalásai mindenütt nélkülözhetetlen ahol ilyesmit hoznak létre. Le a kalappal elöttük !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!