Kovács András: Az Európai Parlament láthatóan befeszült a saját dolgába

2020. november 20. 09:10

„A legfőbb kérdés, hogy érdemes-e az Európai Uniónak a jogállamiság védelme mellett gyakorlatilag olyan eszközökkel próbálkoznia Lengyelországgal és Magyarországgal szemben, hogy kikerüljék az egészet, hogy az magát a jogállamiságot ássa alá”– fogalmazott az Origo újságírója. 

2020. november 20. 09:10
null

„A brüsszeliek a fejük tetején állnak most, ti, hogy látjátok?” – kérdezte a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának vezetője, Kis Kornélia az adás vendégeit, Kovács Andrást, az Origo újságíróját, valamint Kósa András, a Népszava újságíróját.

„Én úgy látom, hogy teljes mértékben, ezt legjobban Manfred Weber bizonyítja, aki tegnap azt tudta mondani, hogy a Sargentini-jelentés érvei nem állnák meg a helyüket egy bíróság előtt, rögtön meg is kérdezték tőle, hogy akkor miért szavazta meg, ha ilyen kijelentést tesz egy vezető európai politikus, akinek az lenne a feladata, hogy úgymond koordinálja a kialakult helyzetet, próbáljon megoldási javaslatokat tenni és, ha igazából ennyire futja így hirtelen neki, az azt mutatja, hogy elég komoly zavar van, ha megnézzük, amióta ez az egész dolog napvilágra került, hétfő óta milyen nyilatkozatok hangzottak el uniós részről, akkor egyelőre nem látom azt, hogy a megoldást valaki megpróbálta letenni az  asztalra. Az Európai Parlament láthatóan befeszült a saját dolgába és olyan mechanizmust még nem talált ki az Európai Unió, hogy hogyan lehetne megkerülni a vétót, hogyan lehetne más finanszírozási formát behúzni, a többi tagállam között sincs erről konszenzus, hogy ez jó ötlet-e. A legfőbb kérdés, hogy érdemes-e az Európai Uniónak a jogállamiság védelme mellett gyakorlatilag olyan eszközökkel próbálkoznia Lengyelországgal és Magyarországgal szemben, hogy kikerüljék az egészet, hogy az magát a jogállamiságot ássa alá (...), ha a jogállamiság fontosságáról beszélnek és jogszerű működésről, akkor miért nem tudnak a felek - itt Brüsszelre gondolok - letenni egy olyan csomagot az asztalra, ami alapján valamilyen megoldás kialakulhatna”

– válaszolta Kovács András, az Origo újságírója. 

„Hát, hogy a feje tetejére áll sok európai politikus azzal én is egyet tudok érteni, és azzal is, hogy tényleg olyan a helyzet, amilyen még nem nagyon volt és még azzal a teljesen jogos kritikával is egyet tudok érteni, hogy részben ezt maguknak köszönhetik az Európai Unió vezetői mert a júliusi EU csúcs után nem végezték el azt a házi feladatot az elmúlt 4 hónapban, hogy az akkor lezáratlan kérdéseket megpróbálják legalább a színfalak mögött lezárni és azt gondolták, hogy majd csak lesz valami, aztán egyelőre nem történt semmi és nyitott kérdések továbbra is nyitottak maradtak (...)”

– mondta Kósa András, a Népszava újságírója.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2020. november 20. 19:17
Igazán figyelni kellene egy olyan testületre, amelyik nincs abban a helyzetben, hogy az ülésezésének a helyét eldönthesse ?
szürkeSzarvas
2020. november 20. 11:35
A "háttérzsidó" "zsarolva irányitás " csődje. A Merkel "szétkenjük a szart" módszere is már hatástalan. A "holland fickó" az északiakkal felszivta magát-akik a legvadabb liberálnyik hülyeségeket is ELFOGADTÁK A MAGAS ÉLETSZINVONALÉRT CSERÉBEN. Ugyanaz a lélektani jelenség,amint nalunk az aczéli "legvidámabb barak" volt-máig(!) fizetünk érte.
elfújta az ellenszél
2020. november 20. 09:41
Sikerült csinálni egy gordiuszi csomót, de az európai politikában nincs egyetlen Nagy Sándor sem aki átvághatná Ebben a csomóban benne van az EU összes megosztó konfliktusa és ellentmondása. Észak Dél ellen, Nyugat a Kelet ellen, a föderalisták a szuverenisták ellen. És ott lebeg fölöttük a Soros, mint héja a baromfiudvar felett
nick89
2020. november 20. 09:38
Akinek a Farkas Flóri is túl tudott járni az eszén, az ne akarjon keménykedni! Még akkor se, ha ő Magyarország legtöbbet lopó és leggazdagabb embere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!