Karácsony a Time magazinnak: Meg sem kellene említenünk Orbán nevét

2020. november 05. 14:54

Riportot közölt Magyarországról az amerikai hetilap, amelyben megszólalt a főpolgármester is. „2022 lehet az utolsó esély. Ha Orbán hatalmon marad, a demokratikus intézmények megszüntetése teljessé válik” – mondta Karácsony az újságíróknak. Az amerikaiak szerint vidéken nagy a miniszterelnök népszerűsége, mert „itt még a sötét erők elleni védelmezőként” tekintenek Orbán Viktorra.

2020. november 05. 14:54
null

Átfogó riportot közölt az amerikai Time magazin Magyarország politikai helyzetéről – cikküket a 24.hu szemlézi. A hetilapnak megszólalt többek között Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is, aki szerint ahhoz, hogy legyőzzék a Fideszt, az ellenzéki politikusoknak össze kell fogniuk. Ha ez sikerült, akkor az ellenzék feladata az lesz, hogy középre irányítsák a szélsőséges szavazókat. Szerinte a választásnak nem Orbánról kell majd szólnia. Egy új, egységes platformot kell kitalálniuk, amiben az egészségügy és a gazdaság feltámasztása lesz középpontban.

Karácsony arról is beszélt, szükség lenne rá, hogy az EU-tól önkormányzatok is le tudjanak hívni forrásokat, mert félő, hogy Orbán a támogatásokat a támogatói és párttársai között osztja majd szét. „2022 lehet az utolsó esély. Ha Orbán hatalmon marad, a demokratikus intézmények megszüntetése teljessé válik” – mondta az amerikai riportereknek Karácsony.

A főpolgármester úgy vélekedik, ahogy a válság elmélyül, egyre több magyar kérdőjelezi meg azt, „miként gazdagodtak meg Orbán szövetségesei az elmúlt évtizedben”.

Gazdasági növekedés volt, mióta 2010-ben kormányra kerültek. Most van egy igazi krízis, amit menedzselniük kell” – magyarázta az újságírónak az ellenzéki politikus. A cikk szerzője azt írja, Budapesten nyerni egy dolog, de

„vidéken elég nagy a miniszterelnök népszerűsége, mert itt még a sötét erők elleni védelmezőként tekintenek rá”.

A riport kitér az elmúlt 8 hónap magyar belpolitikai eseményeire is. A cikkben azt írják, hogy Orbán Viktor márciusban teljhatalmat adott magának a rendeleti kormányzással, a koronavírussal kapcsolatos adatokat pedig olyan szigorúan kontrollálták, hogy az orvosok elmondása szerint nem is beszélhettek nyíltak a krízisről. Emlékeztettek, hogy aki álhírt terjesztett az interneten a járvánnyal kapcsolatban, könnyen börtönbe kerülhetett. „A kevés megmaradt független újságot is próbálja elhallgattatni a kormány, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet pedig privatizálták, és Orbán a szövetségesei kezébe adta a hatalmat” – teszik hozzá.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 300 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2020. november 10. 23:23
Picsogó kis Gyucsány-féregnyúlvány. Betoltak a XIV. kerület élére, és tönkre tetted a kerületet. Aztán az itt élő külföldiekkel, meg a cselédmédiátokkal beültettek bábnak a főpolgármesteri székbe. Itt se csinálsz semmit, kivéve, felesleges zűrzavart, és jó úton haladsz, hogy szegény Budapestet is tönkre tedd. Szaladgálsz hazaárulni ide-oda, de egy biztos, Magyarországot már nem teszed tönkre, hiába próbál kinevezni a korrupt, csaló Biden. Fenékbe rúg a magyar nép, a Szemkilövető gazdiddal együtt.
Harangláb
2020. november 06. 09:45
Fostalicska ez a Karácsony.
sheu
2020. november 06. 04:41
A baloldaldal mindig ilyen férgeket termelt ki magából. Ezeket embernek sem tartom, sem gerincük, sem erkölcsük nincs, a tisztességet hírből sem ismerik, ellenben gátlástalanul hazudoznak, mindent ellopnak, és tönkretesznek, amit rájuk bíznak. Ez a nyomorék is ennek eklatáns példája. Egy jelentéktelen, hitvány csúszómászó, akit Budapest népe megválasztott. De nekik a velejéig aljas, magyargyűlölő Demszky is jó volt két évtizedig.
piscsik
2020. november 06. 01:36
"Milyen higfejüek a törpék" ugye Te szemét karacsony?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!