Karácsony: Kitűztük Bécs zászlaját fekete gyászszalaggal a Városházára

2020. november 03. 18:55

A főpolgármester így fejezte ki szolidaritását és együttérzését a bécsi terrortámadás miatt.

2020. november 03. 18:55
null

Szolidaritásunk és együttérzésünk jeleként kitűztük Bécs város zászlaját fekete gyászszalaggal a budapesti Városházára - írta Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán. A főpolgármester bejegyzésében azt írta, „gyáva és aljas támadás érte tegnap este testvérvárosunkat, Bécset”, a terroristák ártatlan civilek életét vették el, sokakat ápolnak kórházban. „Ma személyes levélben, és Varsó, Pozsony és Prága főpolgármesterével közösen is kifejeztük együttérzésünket Michael Ludwig barátunknak, Bécs főpolgármesterének” – tette hozzá.

Nem tudok, talán nem is lehet szebbet, többet mondani, mint amit Ferenc pápa mondott a bécsi terrortámadás áldozataira emlékezve: »Csak a szeretet tudja elhallgattatni a gyűlöletet«” – írta a főpolgármester. A rendőrség megállapítása szerint hétfő este legkevesebb három helyszínen voltak támadások Bécsben, az egyik az osztrák főváros legnagyobb, Seitenstettengasse utcai zsinagógája környékén. Az erősen felfegyverkezett merénylő négy embert ölt meg, 22 másikat megsebesített. A hivatalosan terrorcselekménynek minősített támadás után a rendőrség tizennégy embert vett őrizetbe.

(MTI)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. november 04. 10:15
Álszent vagy Kamu Geri! Te is a migránsok beengedése mellett emeltél szót.
Vakfolt
2020. november 04. 07:39
"Nem tudok, talán nem is lehet szebbet, többet mondani, mint amit Ferenc pápa mondott a bécsi terrortámadás áldozataira emlékezve: Csak a szeretet tudja elhallgattatni a gyűlöletet" Ó én tudok szebbet és többet is mondani: vissza a muzulmánokkal a saját poklukba és egyből nem lesz gyűlölet.
kishegyi
2020. november 04. 06:17
Azt hittem, hogy a zászló mellé még mécsesek is kerülnek... úgy szokták. Meg holnap biztos " Je suis Vienne" (Nice, Conflans- Sainte- Honorine) pólóban érkezik Karigeri a Városházára. Itt két gond van: a szeretet beszéd szép dolog de mintha a főnöke ezt már leadta volna néhány napja az Országgyűlésben... A másik, hogy lassan betelik az a póló városnevekkel, ez az alkalmatlan alak meg látványos zászlótűzögetést hajt végre.
KannibálTatárÚr
2020. november 04. 00:38
Te ütődött hatökör! Neked Bp.-vel kell foglalkoznod, nem Béccsel, politikával, külpolitikával. A feladataidhoz nem értesz, ezért olyan dolgokkal foglalkozol, amihez semmi közöd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!