Elhagyják az SZFE épületeit az egyetemfoglalók

2020. november 10. 16:04

 „Mivel követeléseink továbbra sem teljesülnek (..), a blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük” – fogalmaztak.

2020. november 10. 16:04
null

Sajtótájékoztató keretében jelentették be az SZFE-t elfoglaló diákok, hogy a járványügyi intézkedésnek megfelelően kivonulnak az épületekből. A tájékoztató közös versénekléssel kezdődött, majd felolvasások következtek, végül megtapsolták magukat. Ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy szerintük a kuratórium pénteki, az oktatás leállításáról szóló döntése sérti a felsőoktatási törvényt, emiatt a hallgatói önkormányzat bírósághoz fordul.

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes pénteken jelentette be, hogy leállítják az oktatást a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert az intézményt „megbénító blokád miatt az Egyetem vezetése immár több mint egy hónapja nem tud bejutni az Egyetem létesítményeibe és emiatt felelős döntéseket hozni csak korlátozottan tud, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja.

A járványügyi intézkedéseknek megfelelően a Színház- és Filmművészeti Egyetem is digitális oktatásra áll át, így az elfoglalt épületeket a nap folyamán elhagyják a tiltakozó diákok, jelentették be hozzátéve: „Mivel követeléseink továbbra sem teljesülnek (..), a blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük. Az egyetem mi vagyunk. A blokád pedig addig tart, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik”.

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2020. november 11. 12:18
Nem szoktam az alábbi oldalról idézni, de most a búcsú alkalmával megteszem. Egy remek kis összefoglaló az SZFE tanári kar doktori munkáinak színvonaláról: https://kuruc.info/r/7/218635/
syphax
2020. november 11. 06:38
"..Elhagyják az SZFE épületeit az egyetemfoglalók." NO, EZ AZ EGYETLEN, MIT "JÓL" "TÓÓLNAK"! VÁÁÁGOOOOD????
bagira
2020. november 11. 04:29
Csepűrágók időnként kirajzottak mint a vöröshangyák fertőztek , ahányszor vonultak annyiszor a fertőzések száma megemelkedett , magukkal viszik a vírust családjukban is adják tovább .
DE JÓ
2020. november 11. 01:25
Nem, az egyetem nem ti vagytok. Titeket felvettek ide, azért, hogy szakmát tanulhassatok. Aki jól teljesít, az maradhat, aki nem, az kihullik. Viszont beszédes képet fest az eddig egyetemi vezetésről, és az évek óta zajló belső folyamatokról a felvettek mostani viselkedése. De jó, hogy nem a felbujtóitok kormányoznak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!