Az Oktatási Hivatal szerint az SZFE hallgatói nem igazolták az oktatás megvalósulását

2020. november 14. 11:19

A hallgatók nem nyújtottak be semmilyen dokumentumot, amivel igazolni tudnák, hogy szeptember óta folyik bármiféle oktatás az egyetemen.

2020. november 14. 11:19

Az Oktatási Hivatal szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói nem nyújtottak be semmilyen dokumentumot, amivel igazolni tudnák az „oktatás” megvalósulását szeptember óta – számol be róla a Magyar Nemzet. A lapnak a hivatal állásfoglalást is küldött, melyben megállapították, hogy a 2011-es törvény alapján a felsőoktatási intézmény elsőszámú felelős vezetője, illetve képviselője a rektor, továbbá meghatározott feladatok esetében az intézmény vezetőjeként/képviselőjeként még a kancellár járhat el. Ennek értelmében kijelenthető, hogy jogi értelemben a hallgatók egyébként sem képviselhették volna az egyetemet.

Az SZFE hallgatói önkormányzatának (HÖK) vezetője, Milovits Hanna a Népszavának azt mondta, elküldtek az Oktatási Hivatal részére egy hatszáz oldalas dokumentációt, amellyel igazolni kívánják, hogy folyt „oktatás” az intézményben szeptember óta. Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes azonban levélben tudtatta a hallgatókkal, hogy „a 2020/2021-es tanév 2021. február 1-jétől folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.”

„A jelenlegi félévben felvett tárgyakhoz tartozó kreditek teljesítéséről meggyőződni nem lehet, így azok elismerésére nincsen mód” – jelentette ki a vezetőség. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter már szeptemberben kijelentette, hogy „a tanévvel kapcsolatos kérdéseket az SZFE vezetőinek a fenntartó alapítvánnyal kell egyeztetnie”, a HÖK azonban ragaszkodott hozzá, hogy a tárcával egyeztessenek, ugyanis szerintük továbbra is a „minisztérium felelős a jelenlegi helyzetért”.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. november 16. 17:52
Eddig azt hittem, hogy a tanulóknak tanulni kell, és a tudásukról csak a tanáraiknak adnak számot. Azon nem gondolkodtam el, hogy a tanárok kinek számolnak be a tanulók vizsgáiról. Arra biztos,hogy nem gondoltam volna, hogy a diákoknak, még az Oktatási Hivatalnak is be kellene számolni. Persze én régen, és nem Magyarországon voltam egyetemista.
szürkeSzarvas
2020. november 15. 17:32
AKlein Elek bácsi(aki azokat a rettenetes könyveket irta rólunk,mint fasisztákokrol-aminek alapján még mindig izzitják a gyűlöletet a Dob utcában) fia,a György-meg a Kapor rossz tanácsokat adott. Most meg szétspricceltek,mint a Gréczy "gyermekei". Húzzatok el.
iIonah
2020. november 15. 16:35
Ezt a félévet bukták a hős sztrájkolók, ez nem kérdés. Máskor majd előbb gondolkoznak, és csak utána tünciznek.
vinyó57
2020. november 15. 02:29
Az egyetemnek volt és van működési engedélye... az "nagyon okos " 70 feletti tanárok lemondtak elmentek és a diákokat sztrájkba még a nyáron külön képzéssel felkészítve elvezették a nagy BULI "TANKÖZTÁRSASÁGBA" viszont ennek a tanköztársaságnak nincs elismert működési engedélye a hivataltól..... ergo..... a hivatal nem ismerheti el a sztrájk tanköztársaság """oktatási munkáját """ mert a sztrájk mint fogalom kizárja a munkát..... bár lehet azt mondani , hogy az a munkám hogy sztrájkolok , csak annak a bérét a soros fizeti oda tessék sorba állni ott elhiszik, ne a hivatalnál mert ott a válasz mindig ez lesz. ami most lett........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!