Átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét

2020. november 06. 11:24

A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba.

2020. november 06. 11:24
null

Ferencvárosban átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét. A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, így kapcsolat jött létre a Haller utca felől a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Karácsony Gergely főpolgármester a pénteki átadáson elmondta, a budai fonódó villamoshálózathoz hasonlót szeretnének a pesti oldalon is megvalósítani, továbbfejlesztve ezzel az átszállásmentes közlekedést.

Ebben a most csaknem kétmilliárd forintból megvalósított projekt egy apró, de nagyon fontos lépés – közölte. Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója az év egyik a villamosközlekedést érintő legjelentősebb fejlesztésének nevezte a Haller delta projektet.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. november 06. 15:37
Egy ötven éves szerelvény előtt áll a Majom, MIKÖZBEN A REMÍZBEN OTT POROSODNAK A KIVÁLÓ CAF VILLAMOSOK? Ez ma a főváros vezetése!!!!
lendvaiildiko
2020. november 06. 15:04
Feri-Geri méltó utóda demszkynek. Amikor az Őrs vezért terénél összekötöttek két egymástól kb 50 méterrel lévő villamosvonalat (a régi 13-es és 62), akkor európai szintű villamosfejlesztésről írtak, beszéltek. Ami pedig a Haller utca Soroksári út kereszteződést illeti, ott régen is volt vágány, azaz visszaépítettek kb 60 méter vágányt. Röhejes, hogy van képük ezt fejlesztésnek nevezni. Előbb visszafejlesztették, majd most újra visszaépítik.... De lenne még visszaépíteni való a Bajcsy-Zsilinszky útra, a Rákóczi útra, a Podmaniczky utcába (Ferenc testvér is itt tervezett villamost visszaépíteni), a Dózsa György útra és sorolhatnám az esztelen módon megszüntetett villamos vonalakat...
peter.jordanson
2020. november 06. 14:34
Sokadszor... Ez nem fonódó villamos, a fonódó az, ami a Margit híd alatt van, mert a helyhiány miatt a vágányok egymás között, fonódva futnak. A viszonylat meg csak a metrópótlás miatt van, utána megy a kukába, tök értelmetlen, nyilvánvalóan. Majd jön be az 52-es helyette, annak már lesz sokkal-sokkal több értelme. De a 2-es átépítése és CAF-osítása még fontosabb volna már, valószínű, az lesz a következő, a 42-es, a Galvani projekt meg a rakparti villamos mellett.
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. november 06. 14:16
Mi a faszom az a fonódás? Soha egyetlen ilyen hírecskében sem volt leírva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!