A Magyar Orvosi Kamara elnöke nemet mondott Pintér Sándor felkérésére

2020. november 02. 09:51

Kincses Gyula nem az állami kórházak vezetőinek kiválasztását tekinti elsődleges és sürgős feladatának.

2020. november 02. 09:51

Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására javaslattevő bizottságot kért fel a Magyar Tudományos Akadémia képviselőjének vezetésével a kormány szombaton. A bizottságba meghívták Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több szaktekintélyt az egészségügy területéről. Az MTI információja szerint a javaslattevő bizottság tagja lesz: Oberfrank Ferenc, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánja és Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására október 30-án létrehozott javaslattevő bizottságban való részvételre tehát felkérték Kincses Gyulát is, de az elnök a Magyar Orvosi Kamara elnökségének aznapi határozata alapján „a megtisztelő felkérés ellenére nem vesz részt a munkában”. A Magyar Orvosi Kamara közleményében tudatta, hogy Kincses Gyula erről október 30-án Pintér Sándor belügyminisztert tájékoztatta – írta meg az Atv.

Az elnökség jelenleg elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja” – írja a Kamara.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feri70
2020. november 02. 14:03
Bajban van Kincses elvtárs. A kórházban dolgozó orvosok béremelése miatt a magánklinikákon is meg kell emelni a béreket. Ez bizony már nem mindenkinek tetszik.
Kristály
2020. november 02. 12:01
Ki kell baszni ha pont a munkájára nincs ideje haladj tovább. Ennyi Ez a túl nagy demokrácia sem jó.
Annalili
2020. november 02. 11:57
Küldjön maga helyett valakit. Amúgy nem gondolom, hogy egy személyben foglalkozik az "...elsődleges és sürgős .... az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel". Egy elnök, vezérigazgató, főigazgató párhuzamosan sok-sok témában vesz részt, irányítja, ellenőrzi felügyeli azokat.
BossN
2020. november 02. 11:50
A MOK ne politizáljon járványhelyzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!