A BLM-mozgalomnak állítana szobrot Baranyi Krisztina

2020. november 27. 19:01

Szobra lehet Ferencvárosban a gyújtogató, szélsőbalos mozgalomnak.

2020. november 27. 19:01
null

Az Egyesült Államokból indult szélsőbaloldali mozgalomnak, a szobrokat döntő, gyújtogató BLM-nek akar szobrot állítani Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester a koronavírus-járvány közben – írja a PestiSrácok. A Black Lives Matter-mozgalom zavargásai Európára is kiterjedtek, főleg Franciaország, Nagy-Britannia és Belgium esett áldozatául.

Baranyi Krisztina, a Ferencváros baloldali polgármestere nyilvánosságra hozta azt az önkormányzati határozatot, amelyből kiderült, hogy kik nyerték a közterekre kiírt Public Art nyílt pályázatot. A határozat alapján fény derül arra, hogy Baranyi Krisztina a BLM-mozgalomnak akar szobrot állítani a IX. kerületben. A polgármester magyarázata szerint a szobor egy „köztéri emlékműszobor parafrázis” lenne, „amely jelenleg is aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érint, hoz játékba: Black lives matter, az LMBTQ-val kapcsolatos a társadalomban élő előítéletek”. Az Origo.hu közzétette az állítást igazoló dokumentumot is:

Kép forrása: Facebook, Origo

Összesen 412 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neutrinoo
2020. december 14. 21:34
kormányváltáskor legyetek szívesek #otthonmaradni mert csúnya vége lesz,ha a feldühödött nép elégtételt vesz az elmúlttizenkétéven. csak szólok.
Agrippa
2020. november 29. 09:16
Lassan el kellene kezdeni dolgozni is. Pl. a városrészért, amelynek az önkormányzatába beválasztották.
luisbathhelena
2020. november 29. 07:52
1. Helyi népszavazás kell 2.a ferenncvarosiak ha tokosek stílszerűen ledontik ha megvalosul
matyi lúdas
2020. november 28. 22:27
https://i.imgur.com/6MYDg9A.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!