Újabb hadiipari fejlesztést jelentett be Maróth Gáspár

2020. október 13. 12:38

Reaktív páncélzatot és vállról indítható páncéltörő fegyvereket is gyártanak majd Kiskunfélegyházán.

2020. október 13. 12:38

Hadiipari gyártással és termékfejlesztéssel foglalkozó hazai vegyesvállalat alapításáról írt alá szándéknyilatkozatot Michael Humbek, a Dynamit Nobel Defence (DND) ügyvezető igazgatója és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos. Az első két évben a különböző harcjárművek védettségét növelő reaktív páncélzatok (ERA) gyártása valósul meg. Ezzel párhuzamosan

fokozatosan elkezdődik a vállról indítható páncéltörő fegyverek (RGW) alkatrészgyártása is,

 ami öt éven belül egy teljes egészében hazai előállítású, magyar termékváltozat létrehozásában csúcsosodik ki. A németországi hadiipari cég termékeit többek között az Arzenál kiskunfélegyházi fegyverüzemében állítják majd elő. A felek várakozása szerint a Magyarországon készülő eszközök jelentős exportérdeklődésre tartanak számot.

A kiskunfélegyházi gyár kiépítésekor olyan lehetőségekkel is számoltunk, melyek túlmutattak a kézi lőfegyvergyártás keretein. Ennek a köszönhetően most egy olyan ikonikus hadiipari vállalkozással lépünk partnerségre, mint a híres páncélököl gyártásáról ismert Dynamit Nobel Defence” – fogalmazott a szándéknyilatkozat aláírása kapcsán Maróth Gáspár kormánybiztos.

(MTI OS)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2020. október 13. 20:16
"vállról indítható páncéltörő fegyvereket is gyártanak majd Kiskunfélegyházán." az jó lesz ha nato tankokat kell kilőni... mert cc 10 éve a javelin is kevés a t90 ellen.
ujujuj
2020. október 13. 20:15
Akkor vadai megint picsogni fog egy sort. lindler béla méltó utódja, csak egy fokkal rondább annál.
egyvilág
2020. október 13. 18:52
Csodálatos dolog ám a fegyvergyártás! Inkább nézzétek meg ebben itt, hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: https://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
BőröndÖdön
2020. október 13. 14:36
Kemények leszünk,mint a g@cis gatya...:) :) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!