Összevesztek a hódmezővásárhelyi rackaprojekten, súlyos testi sértés lett a vége

2020. október 06. 16:17

Előkerült egy vasvilla is.

2020. október 06. 16:17
null

Tettlegességig fajult két hódmezővásárhelyi férfi vitája pénteken, akik többek között a város közterület-használati gyakorlatában sem értettek egyet – írja a Vásárhely24. 

Hódmezővásárhelyen korábban diverzgyep-programot és rackaprojektet is indított az önkormányzat (ez utóbbi lényege, hogy rackajuhokat vetnek be a város közterületeinek „kaszálására”), de a kezdeményezésekkel nem mindenki ért egyet. Sokaknak nem tetszik, hogy a város közterületei elhanyagolt benyomást keltenek. Közéjük tartozik az a férfi is, aki pénteken vasvillával sebesítette meg szomszédját, aki viszont több szempontból is kötődik a városi rackaprojekthez.

A vasvillás férfi elmondása szerint éppen a kertje melletti, általa felkérésre karbantartott parcellán dolgozott, amikor szomszédja hívogatni kezdte. A másik férfi később meg is jelent a parcellán, de nem annak bejárata felől – ahová ki van írva, hogy csak engedéllyel szabad bemenni –, hanem a saját telke irányából. A parcellán dolgozó férfi vasvillájával a kezében fogadta dühödt, állítása szerint őt halálosan megfenyegető haragosát, aki megpróbálta kicsavarni a kezéből a szerszámot, eközben pedig megsebesítette magát a karján. 

A kiérkező rendőrök mindkét fél vallomását felvették, a vasvillát pedig lefoglalták. A sérült férfit a szegedi traumatológiára szállították, ahol a karját megműtötték. A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával nyomoz az ügyben. 

A nyitóképen: rackajuhok egy németországi állatkertben.Fotó: Wikimedia/Tragopan

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2020. október 07. 13:24
A rackák nem szálltak be a bunyóba? A jó háziállat olyan, hogy a vészhelyzetet rögtön fölismeri és cselekszik....védi a gazdáját, területét. Főleg a kosok.
duzur
2020. október 07. 09:08
Az ilyen juhos megoldás, az "elhanyagolt" Svájcban is divat...
Vakfolt
2020. október 07. 07:30
Micsoda hülye történet, atyaég.
bagira
2020. október 06. 22:04
Szentes jobbikos vezetésű város csőd előtt áll. Hitelből hitelbe! A szeptemberi Testületi ülésen előkerült, hogy szemben a korábban Szirbik Imre vezette gazdálkodással és vagyonátadással, jókora hiány van a kasszába (élik fel a vagyont). Bár a farhangok által leadott sajtóközlemények mindig arról számolnak be, hogy milyen jó a város gazdálkodása, de ennek ellent mond jó sok tény. Zavar ez valakit? Nemsokakat, mert annyi birka ember van a városunkba akinek ha a szájából lopják ki az aranyfogát azt sem veszi észre. Korábban is megírtuk, hogy a város költségvetése ezer sebből vérzik, és hogy munkabéreket tudjanak fizetni ahhoz vagy el kell adni a családi ezüstöt vagy hitelt kell felvenni. Mit csinál a szerencsétlen Bakter rendőr szakközépiskolás végzettséggel? Mindkettőt. Eladja az összes mozdítható aranytojás tojó tyúkot és még hitelt is vesz fel. A hitel kapcsán nincs probléma, mert nem neki kell visszafizetni hanem a következőnek. Most 250 millió folyószámla hitelt vesznek fel, hogy ki tudják fizetni az önkormányzati dolgozókat, akik közül a többség egy semmirekellő lusta disznó, ingyenélő élősködő, csak melegedni járnak be a munkahelyükre (persze akinek inge nem veszi magára..). Ezen felül még további 500 milliót is felvesznek beruházásra, ami igazából nem beruházás hanem működtetésre megy el. Eközben más városok (Szeged, Vásárhely) csökkenti az apparátust és a városi cégek büdzséjét, itt meg épp ellenkezőleg még több pénz adunk oda nekik, hogy el tudják lopni.... Így emelkedik a város gazdasága csak előbb utóbb összeomlik, de majd ezt is beveszi a sok h@lye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!