Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere is beszáll a gyerekek érzékenyítésébe

2020. október 02. 14:05

A Magyar Nemzet cikke szerint a baloldali politikus fel fog olvasni a nemrég megjelent és nagy port kavart LMBTQ-mesekönyvből.

2020. október 02. 14:05
null

A baloldali politika is beszállt a nemrégiben megjelent – és nagy port kavart – LMBTQ-mesekönyv reklámozásába. „A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű mozgalmárcsoport ugyanis vasárnapra mesematinét hirdetett meg, ahol Szalay Kriszta balliberális kötődésű színésznő ötven gyerek, valamint harminc felnőtt előtt olvas fel a Meseország mindenkié című genderideológiát népszerűsítő kiadványból. A zenei aláfestésről Szalay Kriszta férje, Cserna Antal magyar színművész és rendező gondoskodik” írja a Magyar Nemzet hozzátéve: Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere is kipróbálja magát (gender)mesemondóként, aki – mint kiderült – azonnal hangos igent mondott az esemény megszervezésében nyújtott segítségkérésre.

Az esemény után sem ér véget az érzékenyítés, ugyanis ezt követően egy iskolapszchiológus fog beszélgetni a jelenlévő gyerekekkel. A rendezvényt – a minél nagyobb nyilvánosság érdekében – pedig a Facebookon is közvetítik majd.

Emlékezetes: óriási vihart kavart az első magyar LMBTQ-mesekönyv megjelenése Magyarországon. Schittl-Zaymus Eszter – a kötet megjelenése ellen fellépő gyermekvédő aktivista – nagyon durva fenyegetéseket kapott. „Óvatosan náciribanc, mert be lesz törve a pofád! Tudom, hol laksz” – így reagált egy LMBTQ-aktivista a CitizenGO magyarországi kampányigazgatójának posztjára.

A civilek viszont egészen mást gondolnak: már a 75 ezer főt is meghaladta azok száma, akik nem akarják a könyvesboltok polcain látni a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent kiadványt – írja a Magyar Nemzet. A Meseország mindenkié című könyvben a szerzők a mesék újraírt változatait alkották meg olyan szereplőkkel, akik valamilyen stigmatizáltnak vélt vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. A vitatott meséskönyvben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbefogadott, hallássérült és idős hősökkel is találkozhatnak a magyar gyerekek, míg a heteroszexuális karaktereket mint gonosz szereplőket jelenítik meg.

A könyv terjesztése ellen indított petíció ide kattintva érhető el.

(Nyitókép: MTI/Mónus Márton)

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. október 07. 17:00
Hülyék mindig voltak, és sajnos lesznek is.
mokány
2020. október 04. 22:28
Felnőtt tartalmakkal traktálni kiskorúakat, köztörvényes bűncselekmény. Szó sincs tudományos felvilágosításról. Ez az erőszak egy formája, terrorizmus.
NTLLK
2020. október 03. 21:05
Ebben a derék emberben buzog a tettvágy!
zakar zoltán béla
2020. október 02. 18:40
Leprás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!