Orbán Balázs Buránynak: A politika nem a hatalom megszerzéséről szól

2020. október 12. 11:45

A politika az emberek képviseletéről szól az államtitkár szerint.

2020. október 12. 11:45
null

Burány Sándor napirend előtti felszólalásában a koronavírus elleni védekezés hatásosságát kérdőjelezte meg. A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szerint Magyarország elérte a tesztelési kapacitásának a határát. Burány a lélegeztetőgépek ügyét is szóba hozta. A képviselő azt tette szóvá, hogy a kormány annyi lélegeztetőgépet vett, mint ha „kuponnapok” lettek volna. 

A Párbeszéd politikusának felszólalására a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára reagált. Orbán Balázs válaszában először kitért a tegnapi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi választásra. „Ritka a politikában amikor egyértelműen látszik, hogy a jó és a rossz jelölt küzdelmének lehetünk tanúi, de a tegnapi szerencsi időközi egy ilyen választás volt, ahol a jó győzött” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: a kormány készen áll arra, hogy támogassa a választókerületben élők életminőségére tett vállalásait. 

Orbán Balázs úgy folytatta: „a politika az nem a hatalom megszerzéséről szól – ahogy önök gondolják –, hanem az emberek képviseletéről, ahogy néhai Koncz Ferenc és lánya gondolja”. Az államtitkár emlékeztetett a baloldali jelölt antiszemita botrányára és a vállalkozásában ki nem fizetett varrónőkre. Rámutatott, hogy ez a baloldal „bevett szokása, amit ők csinálnak, azt próbálják a kormánypártokra ráfogni”.

Orbán Balázs Donáth Anna botrányát is megemlítette. Önök pontosan tudták, hogy amivel minket vádoltak tavasszal, – hogy diktatúrát építünk – az nem volt igaz, ennek ellenére ezt terjesztették itthon és külföldön – emlékeztetett az államtitkár. A lélegeztetőgépek ügyére rátérve Orbán Balázs rámutatott: „tavasszal azzal vádoltak minket, hogy nincs elég lélegeztetőgép, most az a gond hogy túl sok van”.

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. október 12. 17:33
Burány elvtárs a jellemóriás..neki aztán a hatalomról szól minden..ő az, aki átült a Párbeszédhez, hogy az frakció lehessen és Szabó Timea frakcióvezető, sokkal több pénzzel..amiből gondolom Burány elvtárs is kapott..A Párbeszéd a néptömegek pártja, akiknek sajnos nem jutott még egy szürcsölésre való homár sem a Ritz teraszán..sem egy frakciót nem tudtak alakítani egyedül..
Pelso j.
2020. október 12. 17:09
Tehát az történt, hogy Burány járvány ügyben kérdezett, s válaszul kapott egy olcsó panelekből fércelt mellébeszédet?
realista
2020. október 12. 15:05
"A politika az emberek képviseletéről szól az államtitkár szerint." Arról kellene szólnia, viszont a megválasztott képviselők már nem a választóikat, hanem az őket szponzoráló pártokat képviselik, mivel onnan húzzák a hasznot, nem a választóktól.
Berecskereki
2020. október 12. 14:51
Orbán Balázs Buránynak: A politika nem a hatalom megszerzéséről szól George Orwell szerint: A hatalom nem eszköz: a hatalom cél. Nem azért nem csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!