Müller Cecília: Terv szerint zajlik a védekezés

2020. október 08. 12:54

„A szennyvízmintákat is vizsgálják, és jelen pillanatban bizakodásra adhat okot, hogy most stagnálnak a mintákban a vírusörökítőanyag-szintek” – közölte Müller Cecília.

2020. október 08. 12:54
null

Az elmúlt 24 órában 42 esetben intézkedtek a maszkviselés kötelezettségének megszegése miatt”– hangzott el az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gál Kristóf elmondta: az új szabályok bevezetése óta 946 esetben intézkedtek a magyar rendőrök.

A szerdai nap során 3056 házi karantént rendeltek el, így az összes elrendelt eset száma 20 217. Müller Cecília a napi adatok ismertetésével kezdte a tájékoztatót és elmondta: a beazonosított esetek közül többen vannak tünetmentesek, akik otthon, komoly tüntetek nélkül várják a betegség lefolyását.

Az elhunytakról elmondta: 12-en szívmegbetegedésben szenvedtek, a többieknél daganatos betegségek és légzőszervi problémák voltak detektálhatók. A legfiatalabb áldozat 37, a legidősebb elhunyt 93 éves volt.

„Terv szerint zajlik a védekezés” – jelentette ki a tisztifőorvos, hozzátéve hogy a kijelölt intézményekben növelték a kapacitást.

„Lépcsőzetesen nyitjuk meg az ellátóhelyeket, szükség szerint rendelünk a kórházakba személyzetet” – mondta. „Továbbra is alapelv az, hogy a lehető legkevesebb kórházba koncentráljuk a betegeket” – mondta Müller Cecília, hozzátéve hogy eddig 746 ápolót vezényeltek át egyik egészségügyi intézményből a másikba.

„A szennyvízmintákat is vizsgálják, és jelen pillanatban bizakodásra adhat okot, hogy most stagnálnak a mintákban a vírusörökítőanyag-szintek” – közölt egy jó hírt Müller, aki arról is beszélt, hogy amennyiben egy korábban fertőzött gyermek visszatér a közösségbe, akkor az adott gyermek nem fertőz. „Október 20-ától lehet a házi orvosoknál igényelni az ingyenes influenzaoltást” – jelentette be Müller Cecília. Féléves kor alatt nem ajánlják a védőoltást. 

Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legkisebbek közül
2020. október 09. 13:17
Kiemelt tisztelet és köszönet azoknak, akik megfeszített tempóban, teherbírással kell, hogy dolgozzanak ezen időszakban másokért, másokon segítve, úgy járványkezelésben, egészségügyben, mint más irányokban s tisztelet és köszönet mindenkinek, akik felelősen viszonyulnak a járványhelyzethez, felelősen viszonyulnak mások életének irányába is.
pemete jakab
2020. október 08. 23:41
A kormány "teve": csak nehogy túl nagy legyen a gazdasági visszaesés, mert akkor a fideszes nyuggernek nem telik 20 deka párizsira, és akkor mi megyünk 2022-ben a levesbe.
pemete jakab
2020. október 08. 23:39
"Müller Cecília: Terv szerint zajlik a védekezés" Akkor tessék nyilvánosságra hozni azt a tervet: hogy mikor, milyen körülmények között mi lesz a kormány, az operatív törzs lépése. Mert ezt önökön kívül senki sem tudja, talán mert önök sem tudják. Ergo: a terv az, hogy nincs terv.
BőröndÖdön
2020. október 08. 22:50
A terv szerint hullanak az emberek...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!