A fertőzöttek száma 816-tal nőtt Magyarországon

2020. október 07. 10:08

Huszonnégyen haltak meg.

2020. október 07. 10:08

Elhunyt huszonnégy beteg, és újabb 816 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán. A kormányzati portálon azt írták: 33 114-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 877-re emelkedett, 9149-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 23 088. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 49 százaléka, a gyógyultak 33 százaléka budapesti. 656 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 20 319-en vannak, a mintavételek száma 781 023-ra nőtt.      

Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért egy hónappal meghosszabbították a járvány miatti határellenőrzést, és továbbra is az általános szabályok betartását kérik. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.    

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért - hangsúlyozták. Közölték: az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését. Az Operatív Törzs jelenleg 27 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 103 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.   

(MTI)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. október 07. 12:52
Húrrá győztünk mondta a vezír! Nos 24 elhunyt egy nap alatt,arat a horvát kaszás.Nos a vezír és a külügyér "jó" példát mutatott amikor példamutatóan kimentek üdülni Horvátországba ahol tombolt már akkor is a járvány.Nos a libling és derék polgártársaink követték őket és elhozták haza a HALÁLT.Nos ki a felelős ezért a katasztrófáért? Nos nem is kell mutogatni hisz egyértelmű hogy a kormány és a járványügyi hatóságok bűnösek és ez már büntetőjogi kategória.Várom hogy nálunk is mikor indulnak tömegperek a kormány ellen a bűnös hanyagságuk miatt bekövetkezett tömeges hálál esetek miatt? Mondtam én tavasszal hogy szakértő kormányra van szükség! Nem történt kormányváltás és ennek most érett be a következménye a rekordokat döntögető halálesetek és megbetegedések formájában.
Berecskereki
2020. október 07. 12:49
Drámai a helyzet Franciaországban: Párizsban a hónap végére nem lesz szabad lélegeztetőgép https://www.origo.hu/nagyvilag/20201006-franciaorszagban-tovabbra-is-10-ezer-felett-az-uj-fertozottek-szama.html
heizer
2020. október 07. 11:55
Hangsúlyozottan az elmúlt egy hónap adatai alapján itt tartunk az egymillió főre jutó halálozások számát tekintve: Németország 2,5 Szlovákia 3,3 Szerbia 4,8 Dánia 5,3 Svédország 5,8 Svájc 7,4 Olaszország 7,8 Ausztria 8,8 Szlovénia 10,0 Nagy Britannia 12,0 Hollandia 13,6 Lengyelország 13,9 Belgium 14,2 Portugália 16,7 Magyarország 20,5 Franciaország 21,5 Horvátország 25,1 Csehország 27,9 Ukrajna 40,4 Spanyolország 54,4 Romania 61,7 USA 66,6 Elég volt az első hullám számaival takarózásból! Szemmel láthatólag máshol sem áll le a gazdaság mégis képesek jobb számokat produkálni mint mi. hangsúlyozottan akkor, amikor OV önbevallása szerint is a második hullámban a halálozások számára fogunk koncentrálni. Nagyon gáz az egész, teljesen el van cseszve a dolog!
Potymog
2020. október 07. 11:33
A napi halálesetek száma sajnos egyre emelkedik. A teszteléseket, és a kontaktok karanténba helyezését komolyabban kéne venni. Az 50 főnél nagyobb csoportosulásokat pedig betiltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!