Biztonságosabb kerékpáros közlekedést sürget a belvárosi polgármester

2020. október 09. 19:26

Szentgyörgyvölgyi Péter azonosítószámmal látná el a futárokat.

2020. október 09. 19:26
null

A polgármester saját közösségi oldalán osztotta meg a témával kapcsolatos gondolatait. „Mindannyian tudják rólam, hogy elkötelezett vagyok a Belváros forgalomcsillapítása mellett, hogy az itt élők számára otthonos, élhető lakókörnyezetet tudjak biztosítani. Örömömre szolgál, ha a kerületünkbe látogatók autó helyett kerékpárral érkeznek” – írta Szentgyörgyvölgyi Péter.

Hozzátette: „A kerékpáros közlekedés során is elengedhetetlen, hogy figyeljünk egymás és különösképpen a gyalogosok biztonságára. Kerékpárosként magamon is tapasztalom, hogy milyen hasznos a rendszeres figyelemfelhívás a szabályos és biztonságos közlekedés fontosságára.”

Mint írta, ennek jegyében fordult levélben a kerékpáros és robogós futárcégek vezetőihez. A belvárosi polgármester szavai szerint „a felelősségteljes közlekedés érdekében kezdeményeztem a futárok azonosítószámmal való ellátását, illetve a szabálykövető, egymás biztonságát tiszteletben tartó kerékpáros viselkedés betartását és terjesztését. Bízom a jó együttműködésben a Belvárosért, a belvárosiakért, Önökért!” – fogalmazott Szentgyörgyvölgyi Péter.

Kép forrása: Facebook

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2020. október 10. 13:29
Régen volt névtábla a biciklin. Most azért olyan pofátlanok , mert bármit mtehetnek ,nem lehet beazonositani őket . Nem tudsz kít feljelenteni.
lynx
2020. október 09. 20:31
Ma már általámos iskolában ötödikben nem tanítanak KRESZT? A gyalogos és a biciklizés szabályait, és a táblákat?
Akitlosz
2020. október 09. 20:25
Elérhetetlenné teszik a belvárosokat, aztán csodálkoznak, hogy eltávozik onnan az élet. Kerékpárral menjenek az emberek Budapest belvárosába? Meg van hibbanva a fickó. Akkor inkább soha az életben nem látják Budapest belvárosát, de halálbiztos, hogy nem fognak kerékpárral utazni oda a világ 99,99%-ából.
Kanóc
2020. október 09. 19:55
Európa legsötétebb korszakait idézi, hogy a biciklistákat számmal kelljen megjelölni. Aztán persze a szemüvegesek jönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!