Az LMP szerint nem elég az 55 százalékos kibocsátáscsökkentés, 65 százalék kell

2020. október 28. 11:43

Népszavazást kezdeményez a zöld párt.

2020. október 28. 11:43

Népszavazást kezdeményez az LMP annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra 65 százalékkal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Schmuck Erzsébet társelnök szerdán, miután benyújtotta az erről szóló kérdést, újságírók előtt bejelentette: a kérdésben petíciót is indítanak, hogy a jövőről ne csak Orbán Viktor és kormánya dönthessen. Schmuck Erzsébet emlékeztetett: az unió jelenleg érvényes klímacélja, hogy 1990-hez képest 40 százalékkal csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás, az Európai Tanács várhatóan decemberben dönt ennek 55 százalékra növeléséről. A politikus ugyanakkor rámutatott: a tudomány és az éghajlatvédelemmel foglalkozó civilek már ezt is keveslik, és 65 százalékos mérséklést szorgalmaznak, ami a gazdasági szerkezet átalakítását és a fenntarthatatlan fogyasztási szokások, életmód megváltoztatását is követelik.

Schmuck Erzsébet azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök egyáltalán nem érzékeli a klímaváltozás súlyosságát, és ellenáll a szigorú célok elfogadásának. Hozzátette: félő, hogy a decemberi európai tanácsi döntést is megvétózza. A kormányfő szerint Magyarország klímabajnok, „de a bajnokságból már kiestünk” – fogalmazott a társelnök.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2020. október 28. 19:30
Az LMP túl sok oxigént szív be, ezért a zöldprogramjukat ők kezdhetnék annak - akár részleges - visszafogásával...
Magnólia
2020. október 28. 19:28
Akárhány százalékot is vállalnak az országok 2060-ra, viszonylag teljesen mindegy. Olyan vízgereblyézésnek tűnik ez a hablaty, hogy ki mit vállal, és mikorra. Annyira nem szegények, hogy igérni ne tudjanak. Én elvállalok 50 %-ot és csak 49 % sikerül, mi lesz lelőnek? Próbáljunk meg reális és megvalósítható célt kitűzni és azt betartani. Bözsi, neked ugyan nincs, de könnyű más fa@szával verni a csalánt, esetleg lyukaszoknisnál érdeklődj, hiszen elvtársak voltatok.
Dominium Magna Hungaria
2020. október 28. 15:46
Bocsánat, de ki az az LMP?
Mandarin.
2020. október 28. 15:34
Ez így nem fog menni, nem lesz elég megépíteni Paks 2-őt, jó lenne esetleg még egy harmadik atomerőművet építeni Budapest környékén, a ti megújuló energiaforrásaitok nem képesek folyamatosan az áramellátást biztosítani. A CO2 kibocsátás csökkentése nagy megterhelést jelent a gazdaság számára, de nektek zöldeknek a pénz lényegtelen, főleg ha más pénzéről van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!