Titkos egyetem az autonómiáról – összegyetemi szerveződésbe hívták az SZFE hallgatóit

2020. szeptember 23. 08:18

Több mint tíz fővárosi és vidéki felsőoktatási intézményben tartottak alulról szerveződő hallgatói fórumokat kedden – közölte a Színház Online.

2020. szeptember 23. 08:18
null

Titkos Egyetem – Hallgatói Fórum az Autonómiáról címmel hirdettek hallgatói beszélgetéseket szerte az országban – olvasható az SZFE sajtóközleményében – írta a Színház Online. Néhány egyetemen a helyi hallgatói önkormányzat, máshol önkéntes diákok szervezték a fórumokat, egységesen szeptember 22-én, kedd este 18.00 órára. Az egyes egyetemek hallgatóin kívül a legtöbb helyre saját oktatóikat és SZFE-s diákokat is meghívtak – a felhívás szerint azért, hogy minél teljesebb képet kaphassanak a felsőoktatás kormányzati átszervezésének körülményeiről, feltérképezhessék a modellváltás lokális vonatkozásait és megismerhessék a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyének részleteit.

Az eseményeket túlnyomó többségben nyilvánosan hirdették meg. A Színház Online szerint vannak azonban egyetemek, ahol a szerveződő hallgatók intézményvezetői nyomásra arra kényszerülnek, hogy a fórumokat kiszervezzék az épületből, a hírt pedig szájról szájra terjesszék. SZFE-s hallgatókat ez idáig az alábbi intézmények és karok nyilvánosan meghirdetett fórumaira hívtak el beszélgetni:

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem – Állam- és Jogtudományi Kar

Eötvös Loránd Tudományegyetem – BGGYK-BTK-IK-GTI-PPK-TÁTK-TÓK-TTK

Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Független Zeneakadémisták

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Magyar Táncművészeti Egyetem

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Neumann János Egyetem, Kecskemét

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Pécsi Tudományegyetem

Rippl Rónai Művészeti Kar, Szent István Egyetem Kaposvári Campus

Szegedi Tudományegyetem

Az események nem sajtónyilvánosak. A fórumok közös kommunikációs felülete és az egyes események részletei: https://www.facebook.com/titkosegyetem/

Fotó: Facebook

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2020. szeptember 24. 09:18
A zsidó "kapcsolati hálón" kiadták,hogy az egyetemi szférában felforgatast kell generálni. UGYANEZT tették,amikor a MoMo még mint hallgatoi hálozatuk működott.("Égjen a város"!) Ime a zsidaink "szabadságharca" a káoszteremtés ezközeivel. :)
Herrence_Till
2020. szeptember 23. 17:20
...jött át.. akart lenni
nyugalom
2020. szeptember 23. 12:39
mekkora diktatúra van itt!
pitypang1125
2020. szeptember 23. 12:30
Autonómia? Majdha képesek lesznek finanszírozni saját magukat. Olyan nincs a világon sehol hogy te csak add a pénzt számolatlanul, de közben pedig kuss.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!