Tele van szeméttel a Pilisi Parkerdő

2020. szeptember 23. 14:28

A főváros IX. kerületéből, egy 3 hektáros erdőből már el is szállítottak 170 köbméternyit.

2020. szeptember 23. 14:28
null

Az idén több mint 5,5 ezer köbméter illegálisan lerakott hulladékot találtak a Pilisi Parkerdőben az erdészek – közölte a nemzetközi hulladékgyűjtő nap alkalmából a Pilisi Parkerdő az MTI-vel szerdán.

A hulladékokat a Tisztítsuk meg az országot! program keretében mérték föl, és a főváros IX. kerületéből, egy 3 hektáros erdőből már el is szállítottak 170 köbméternyit (fotónkon, MTI/Balogh Zoltán). A közlemény szerint a parkerdő minden évben százmilliós nagyságrendű összeget kénytelen a hulladékok elszállítására költeni. Ekkora összegből legalább 20 hektár erdőt telepíthetnének évente – jegyezték meg.

Hozzátették, hogy a Pilisi Parkerdőben nemcsak az évi 25 millió látogatói alkalom terheli a környezetet. Vannak, akik a hulladéklerakás költségeit azzal akarják megspórolni, hogy az erdőkben raknak le ipari, építési, és kommunális hulladékot, holott – a közvélekedéssel ellentétben – még a zöldhulladéknak sincs helye a természetben, tehát a levágott füvet, fát, lehullott gyümölcsöket sem szabad odavinni – hívták fel a figyelmet a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. szeptember 23. 17:04
Első körben a kukadíj fizetését tenném kötelezővé. Az illegális hulladékért kiszabott büntetés nagyságrendekkel történő emelésével együtt. Nincs olyan aki nem termel szemetet. A lakossági hulladéklerakók jórésze pedig szerintem kamu, nagyrészt épp azt nem lehet leadni, amiket kidobnak az erdőkben. Legyen benne a szemétdíjban az is, hogy a lakosság kedvezményesen igényelhessen x számú konténert egy évben. Viszont ha valaki lerakja az erdőben, menjen rá a vagyona.
peter.jordanson
2020. szeptember 23. 15:41
Legalább putrik nincsenek.
szemlelo
2020. szeptember 23. 15:15
A IX. kerület nem egészen a Pilisben van. Lehet, hogy a Pilisi Parkerdő vállalat gondozza az erdejét, de nem érdemes keverni. A Pilis főleg az autós pihenők környékén szemetes. Meg vannak részek, ahova szemmel láthatóan sokan hordanak szemetet, lomot.
Berecskereki
2020. szeptember 23. 14:34
Ki kell helyezni a polgármesteri irodát és Baranyi Krisztina a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP támogatásával meg fogja oldani. Karácsonyt Már megtalálták, vagy elveszett a Facebook berkeiben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!