Sztrájkra készülnek az SZFE dolgozói

2020. szeptember 10. 16:18

Egyelőre 85-en csatlakoztak a sztrájkoló dolgozókhoz.

2020. szeptember 10. 16:18
null

Sztrájkköveteléseket nyújtottak be a kormánynak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói szerdán – hozta le a HVG. Szerintük az új alapítványi fenntartó alapítóokirata és az egyetem működési szabályzata sérti a munkavállalók érdekeit. 

Követeléseiket öt pontban foglalták össze:

  • Garantálják az alkotás, az oktatás és az egyetem szabadságát!
  • Állítsák vissza a szenátus modellváltás előtti jogköreit!
  • Az egyetem belső működését önrendelkező, demokratikus úton, a szenátuson keresztül az egyetemi közösség határozhassa meg!
  • Az egyetem rektorát, intézetvezetőit, osztályvezetőit demokratikus úton, a szenátusi képviseleten keresztül az egyetemi közösség választhassa meg!
  • Garantálják, hogy nem csökkentik az egyetem pénzügyi forrásait!

Egyelőre 85-en csatlakoztak a sztrájkoló dolgozókhoz, akik a kormánnyal való tárgyalásokra sztrájkbizottságot is delegálnak. Amennyiben a tárgyalások nem járnak eredménnyel, szeptember 21-től határozatlan ideig sztrájkba lépnek.

(Nyitókép: résztvevő a Színház- és Filmművészeti Egyetem Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. MTI/Mónus Márton.)

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. szeptember 13. 20:07
Sztrájkolni lehet! Bér nem jár! Sőt az intézményt fel lehet függeszteni!
szürkeSzarvas
2020. szeptember 10. 20:47
Az SZFE dolgozoi is gyanithatóan többségileg törzsbéliek-igy Talmud szellemében együtt üvöltenek a sakálokkal.. ("Nem lehet kibeszélni a sorbol.."(Fekete főtörzs))
pitypang1125
2020. szeptember 10. 20:06
Nagyszerű, nem kell fizetni sem. Mikor majd nem jön a számla értesítő, akkor majd gondolkodnak. Egyébként milyen munkavállalói szervezet jelentette be a sztrájkot? Melyik szakszervezet, vagy hivatalos munkás tanács? Úgy rugdosnám ki őket, mint macskát szarni. Villanyt lekapcsolni, épületet kiüríteni. Aki nem tanulás szempontából teszi be oda a lábát, annak a hallgatói jogviszonyát megszüntetni, ugyan úgy az oktatókét.
kortárs
2020. szeptember 10. 19:15
Ez jó! A tanárok a fizcsut kapják a kiskörúti szagszervezetüktől, a forradalmárkodók féléve meg lassan halasztva lesz. :D Habár komcsi körökben a tudás fehér felsőbbrendűség, az egyenlőség nevében meg mindenkinek jár diploma aki kér. Soros nevet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!