Szijjártó: Kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködést hozunk létre Bangladessel

2020. szeptember 10. 09:40

„Banglades jövendőbeli nukleáris mérnökei és szakértői közül jónéhányat Magyarországon fognak képezni” – mondta a külügyminiszter.

2020. szeptember 10. 09:40
null

„Banglades a világ egyik legnépesebb országa, és az egyik leggyorsabban növekedő gazdaságával is rendelkezik, ez pedig megteremti az alapot arra, hogy egy kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködést hozzunk létre, amely magyar cégeknek megteremti a piacra lépés lehetőségét a dél-ázsiai országban” – mondta az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Dakkában tárgyalt A. K. Abdul Momen bangladesi külügyminiszterrel.

A tárcavezető szerint az együttműködés azért is jelentős, mert egy új világgazdasági rend jön éppen létre, hatalmas verseny van az országok és vállalatok között az egyre jobb pozíciókért. A magyar vállalatok számára fontos, hogy egy ilyen nagy, körülbelül 170 milliós piacon is meg tudjanak jelenni, Banglades számára pedig fontosak a technológiai fejlesztések, amelyeket a magyar vállalatok tudnak is biztosítani. Szijjártó Péter szerint három fő területen történő együttműködésben állapodtak meg, köztük a nukleáris energia terén. Banglades most építi az atomerőművét, amelynek két reaktora 2024-25-től fog működésbe lépni. Tekintettel arra, hogy Magyarország már körülbelül négy évtizede használ nukleáris energiát, Bangladesben komoly érdeklődést mutatnak a magyar képzési és oktatási lehetőségek iránt. „Banglades jövendőbeli nukleáris mérnökei és szakértői közül jónéhányat Magyarországon fognak képezni” – mondta a tárcavezető.

(MTI)

Nyitókép: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2020. október 27. 17:07
"Banglades jövendőbeli nukleáris mérnökei és szakértői közül jónéhányat Magyarországon fognak képezni" Nade ki fogja azt fizetni? Mert az nem mindegy. Ahogy látom a képen nem vitték túlzásba a reprezentációt: pizsama, félliteres ásványvíz a hokedli sarkán - gondolom ezt is Szijjártó vitte. Valami kórházban készült ez a fotó vagy hol? Hát nem egy dúsgazdag ország, az szent.
LAW AND ORDER
2020. szeptember 12. 07:54
A ballibes szakértői kormányzatok sora nem volt erre képes. Most jött egy magyar és MEGCSINÁLTA.
BaruchO
2020. szeptember 10. 10:06
MÁR KURVÁRA IDEJE VOLT. Rengeteg bangladesi származású ember él itt: romák. Ideje hogy felfedezzék ősi kapcsolataikat, talán hívnak még be vendégmunkást, aki a magyar gazdaságot erősíti. Be kell hívni külföldieket, mert nélkülük a gazdaság nrm fog túlélni.
kizökkentidő
2020. szeptember 10. 09:57
Még soha nem volt ilyen jó kapcsolatunk Bangladessel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!