Szijjártó: A rendkívüli intézkedések kiállták a nemzetközi jogrendszer próbáját

2020. szeptember 22. 13:29

Magyarország arra szólítja fel a nemzetközi intézményeket, hogy a járvány második hulláma idején tekintsenek el a támadásoktól.

2020. szeptember 22. 13:29

A koronavírus-járvány megfékezésére a rendkívüli jogrend idején hozott és a parlament által jóváhagyott magyarországi intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját, és semmilyen módon nem voltak károsak az emberi és szabadságjogok szempontjából – emelte ki Szijjártó Péter Strasbourgban az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden. A külgazdasági és külügyminiszter az Európa Tanács vezetőivel folytatott tanácskozását követően közölte: a járvány első hulláma idején Magyarországnak példátlan támadásokkal kellett szembenéznie a nemzetközi intézmények vagy más uniós tagországok részéről.

A támadások mindegyikről bebizonyosodott, hogy hazugságon alapultak, tisztességtelenek és sportszerűtlenek voltak – közölte. Kijelentette: elvárható, hogy a nemzetközi szerveztek segítsék a védekezés sikerességét, és ha segíteni nem tudják, legalább ne támadják azokat az országokat, amelyek rendkívüli intézkedéseket hoznak saját polgáraik és gazdaságuk megvédéséért a koronavírus-járvány második hullámának idején.

(MTI)

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2020. szeptember 22. 13:53
Magyarország arra szólítja fel a nemzetközi intézményeket, hogy a járvány második hulláma idején tekintsenek el a támadásoktól. Leforditom: szórakozzatok ti az anyátok picsájával.
olajfa1
2020. szeptember 22. 13:39
A cionista ál-liberáfasisztáktól meg a "progresszív szoci-komcsiktól" ilyet "kérni" eléggé "gyerekes dolog"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!