Mohács: hiába a baloldali összefogás, simán nyert a Fidesz

2020. szeptember 27. 20:37

A fideszes Pávkovics Gábor lesz Mohács új polgármestere.

2020. szeptember 27. 20:37
null

A tavalyi kampány során elhunyt Szekó József addigi fideszes polgármester, a szocialista Csorbai Ferenc kihívó nélkül győzött október 13-án. A kormánypárti többségű közgyűlés azonban feloszlatta magát, ezért kellett új választást kiírni, amelyen a Mandiner információ szerint simán nyert a fideszes Pávkovics Gábor, aki a szavazatok több mint felét megkapta. Forrásunk szerint a Fidesznek a testületben is meglesz a többsége.

A regnáló Csorbai Ferenc helyzetét erősíthette volna a koronavírus-járvány, hiszen krízishelyzetben a hivatalban lévő politikusok tudnak cselekvőképességet mutatni a választók előtt. Ráadásul Csorbai mögött egy milliárdos oligarcha állt a kampányban, Csorbai apósa ugyanis az MSZP korábbi pártpénztárnoka, Puch László. A pénz tehát nem hiányzott a baloldal kampányából. Ahogy egy jobbos blog, a Drót fogalmaz: lefulladt a Puch-motor Mohácson.

Csorbai kampányát egyébként baloldali politikusok is megtolták: Mohácsra látogatott Kunhalmi Ágnes és Jakab Péter is.

A mohácsi időközi önkormányzati választáson egyébként nagy volt a részvétel is, ezt az is mutatja, hogy fél órával az urnazárás előtt a szavazók mintegy 54 százaléka adta le voksát. Ez jócskán meghaladja a 2019 őszi választási részvételt, akkor 18 óra 30 percig a szavazópolgárok 38,11 százaléka voksolt. 

A Nemzeti Választási Iroda által este 22 óra után közzétett adatok szerint, az összes szavazat összeszámolása után Pávkovics 56,44 százalékon, Csorbai 40,39 százalékon végzett, míg a Mi Hazánk jelöltje, Bernáth Csilla a szavazatok 3,18 százalékát szerezte meg.

Összesen 300 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2020. szeptember 28. 23:22
Hja kérem szépen, vidéken nem mozgósíthatók a külföldi "hirtelen lakcímkártyás" - ok...
realista
2020. szeptember 28. 21:09
Azért az, hogy Szeku több, mint 20 éven keresztül (és ha meg nem hal, még akármeddig) lehetett polgármester, az eléggé jelzi az ottani választók igénytelenségét.
istvanpeter
2020. szeptember 28. 12:16
De még is csak a választópolgárok döntöttek.
catalina9
2020. szeptember 28. 12:11
A Nemzeti Választási Iroda által este 22 óra után közzétett adatok szerint, az összes szavazat összeszámolása után Pávkovics 56,44 százalékon, Csorbai 40,39 százalékon végzett, " félárbócra a szivárványos zászlókkal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!