Megvédenék a gázlekapcsolástól Iványi Gáborékat

2020. szeptember 19. 23:00

Tiltakozók jelentek meg a Dankó utcában.

2020. szeptember 19. 23:00

A Népszava arról ír: a napokban tiltakozók jelentek meg a Dankó utcában, hogy ellenálljanak, ha a Nemzeti Közművek illetékesei megpróbálnák kikapcsolni az Iványi Gábor lelkész vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, a Wesley János Lelkészképző Főiskola és a hajléktalanokról gondoskodó Oltalom Karitatív Egyesület ellátását biztosító gázszolgáltatást.

Iványi Gábor a Népszavának elismerte, hogy jelentős tartozásokat halmoztak fel, aminek azonban szerinte az a kizárólagos oka, hogy vallási közösségét az állam „jogsértően megfosztotta egyházi rangjától és az ezzel járó forrásoktól”.

„Milliárdokkal tartozik nekünk az állam. Sokkal több pénzzel, mint amennyivel mi neki” – idézi Iványi Gábort a Népszava. A lapnak nyilatkozva Ónodi István gazdasági igazgató azt mondta: a közüzemi elmaradás mértéke országosan mintegy 100 millió, a Dankó utcai intézmények esetében 30 millió – összesen tehát 130 millió – forint. A járulékos költségekkel együtt azonban ennél jóval több is lehet.

Pikó András józsefvárosi polgármester, amint értesült a hírről, azonnal felhívta Iványi Gábort, és szolidaritása jeléül személyesen is elment a Dankó utcába. Pikó szerint a józsefvárosi önkormányzatnak anyagilag nincs módja segítséget nyújtani, de a polgármester úgy tudja, gyűjtés indult a felhalmozott közüzemi tartozás törlesztésére. A lap megemlíti: pénteken kora este Demszky Gábor volt főpolgármester is csatlakozott a tiltakozókhoz. 

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2020. szeptember 20. 15:48
,, az EJEB több mint 3.000.000 euró kártérítést ítélt meg a 2.500 eurós ügyvédi költség mellett. A megítélt összeg roppant magasnak számít, ha figyelembe vesszük, hogy az alap eljárásban részt vevő többi kérelmezőnek együtt véve nem érte el a kártérítés mértéke jelen összeget.,, https://jogaszvilag.hu/vilagjogasz/2017-ben-ismet-karteriteshez-vezet-a-magyar-egyhazjogi-torveny/ Mondja még valaki, hogy az EU és szervezeti nem keresztény értéket képviselnek!
Berecskereki
2020. szeptember 20. 15:39
Milyen a gáz Iványiéknál? ????? Szagos.
Berecskereki
2020. szeptember 20. 15:35
Jónak tartanám, ha az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) részletes közleményt tenne közzé a témával kapcsolatban.
sagirdilsiz
2020. szeptember 20. 14:27
Az, hogy mennyi pénztől eshetett el a MET azzal, hogy kiesett az egyházak sorából, az EJEB hez benyújtott keresetben több mint 8 millió ( kb. 8,6 millió) euró volt a követelése a METnek a magyar állam felé. Az EJEB 3 millió eurót ítélt nekik meg, nem tudom, hogy ezt részben vagy egészben kifizette-e a magyar állam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!