„Magyarország a legelutasítóbb a kulturális különbségekkel szemben” – az OECD adatait elemzi Niedermüller

2020. szeptember 04. 18:20

„Az Orbán kormány idegenellenes, bevándorlásellenes, antiszemitizmust, cigányellenességet eltűrő, a melegeket megbélyegző, kirekesztő, mindezt durván és alantas módon kihasználó politikája ide vezetett” – kommentálta az adatokat a VII. kerület DK-s polgármestere.

2020. szeptember 04. 18:20
null

Közösségi oldalán osztotta meg az OECD egyik grafikonját Niedermüller Péter. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet ábrája azt mutatja meg, hogy az egyes országok társadalmai mennyire nyitottak a kulturális, társadalmi sokféleséggel szemben.

„Az adatok pontosan mutatják, hogy Magyarország messze a legelutasítóbb a kulturális különbségekkel szemben. De ami ennél is drámaibb, hogy 2008 és 2018 között 40 százalékponttal csökkent a sokféleség társadalmi elfogadottsága Magyarországon. Az Orbán kormány idegenellenes, bevándorlásellenes, antiszemitizmust, cigányellenességet eltűrő, a melegeket megbélyegző, kirekesztő, mindezt durván és alantas módon kihasználó politikája ide vezetett. Innen kell majd újrakezdenünk 2022-ben” – kommentálta az adatokat a VII. kerület DK-s polgármestere.

Emlékezetes, hogy a DK politikusa az év elején rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, hetero, keresztény embereket. Kijelentése akkora port kavart, hogy január végén tüntetést is tartottak az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt.

Nyitókép: MTI Fotó, Kelemen Zoltán Gergely

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. szeptember 07. 21:03
"Az Orbán kormány .. melegeket megbélyegző, kirekesztő, mindezt durván és alantas módon kihasználó politikája" Na, ezt mégis mivel támasztod alá? Ki a faszom van itt megbélyegezve, meg kirekesztve? A buzinak lehet élettársa. Még feleségének is hívhatja, vagy váltogathatják, kivéve a törvény előtt. A maradék 99% jóérzése is figyelembe van véve, nagyon jó ez.
syphax
2020. szeptember 06. 08:28
..Magyarország a legelutasítóbb a kulturális különbségekkel szemben SSUBILI-DUBILI DAB-DAB-DAB!!!
DonCiccio
2020. szeptember 05. 20:00
A tartozásod megadtad már amit kölcsön kértél az EU képviselőktől és haza(?) szöktél előlük te gyökér?
noge
2020. szeptember 05. 18:03
Végülis teljesen hitelesen lehet kimutatásokat lobogtatni a gyűlölködésről, ha ezeket a gyűlölködő kijelentéseket éppen ez a nídermüller teszi, amikor rémisztő képződményez békés, normális embereket. Tök logikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!