Magyar Nemzet: Miért veszítette el a Klubrádió a frekvenciáját?

2020. szeptember 12. 08:24

A lap szerint a médiatanács ismételt jogsértések miatt nem újította meg a Klubrádió jogosultságát, ami nem egyedülálló dolog: 2019-ben négy ilyen eset volt.

2020. szeptember 12. 08:24

A médiatanács ismételt jogsértések miatt nem újította meg a Klubrádió jogosultságát, ezért újra pályázható lesz a Budapest 92,9 MHz frekvencia. Nem igaz, hogy az ellenzéki médium soha többé nem sugározhat – írja a Magyar Nemzet.

A lap rámutat: a médiatanács közleménye szerint a Klubrádió hétéves működése alatt többször – köztük egyszer ismételten – megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amelyek miatt a médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott.

A Magyar Nemzet szerint a Klubrádió hat esetben követett el jogsértést a médiaszolgáltatási jogosultság kapcsán:

  1. 2014. május 13-án, 21-én és június 3-án kérelem és médiatanácsi engedély nélkül kapcsolódott hálózatba;
  2. 2014-ben megsértette a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségét;
  3. 2015-ben nem teljesítette a magyar zenei művekre vonatkozó műsorkvóta-kötelezettségét;
  4. 2016. augusztus 1. és 7. között megsértette vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására, valamint a magyar zenei műsorszámok bemutatására fordított műsoridőre vonatkozó törvényi kötelezettségeit;
  5. 2016. szeptember 26. – december 31. között megsértette a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségét;
  6. 2017. március 27. és május 31. között pedig ismét megsértette a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségét.

Az NMHH emlékeztetett: az ismételt jogsértéssel érintett határozatokat a Klubrádió tudomásul is vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette. A Klubrádió viszont pénteken úgy reagált: „a rádió közönsége, munkatársai és vezetői minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesznek a jogfosztás megakadályozása érdekében”, „a Médiatanács nevű egypárti politikai szervezet úgy határozott, hogy ismét kísérletet tesz Magyarország utolsó jelentős kormánykritikus és független rádiójának elnémítására. Ehhez a frekvenciaszerződés jogszerű meghosszabbításának a jogszerűtlen elutasítását választották eszközként”.

A rádió azon érvelése, miszerint még soha nem kapott nagy összegű bírságot, rendkívül érdekes, hiszen az NMHH konkrétan arra hivatkozott, hogy a Klubrádió a médiatörvény rendelkezéseit ismételten szegte meg, ezért bukták a jogosultság megújítását” – írja a Magyar Nemzet, rámutatva: nem egyedülálló eset, hogy a Médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újítja meg egy rádió jogosultságát, csak 2019-ben ilyen ok miatt négy rádió médiaszolgáltatási jogosultságát sem újították meg.

Hozzáteszik: „A 92,9 MHz-re a balliberális oldal kedvenc rádiójának szolgáltatója is pályázhat, és az ismételt törvénysértés ellenére ezt meg is tették. Az üldöztetést ráadásul mi sem bizonyítja jobban, mint hogy – lapunk információi szerint – példátlan módon, minden más rádiótól eltérően a Klubrádió tíz éven keresztül (2011-2021 között) szólhatott ingyenesen.”

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vcar
2020. szeptember 15. 13:41
A "jól jegyezzük meg az illető arcát..." és hasonló kezdetű (többször is láttam tőled ilyet) mondatok szerinted micsodák? Nem, nem hamisította meg a tényeket. Igen, mindenki a maga indulatai szerint olvasta. Passz. Nem fogok válaszolni, mindent leírtam amit akartam.
vcar
2020. szeptember 15. 12:01
Hogy ki kötözködött, es ki zárt ki kicsodát, arról más vélemény is volt: http://nmhh.hu/cikk/152013/A_Klubradio_kizarta_a_Klubradiot_is_a_frekvenciapalyazatbol A Klubrádió akarta hasonló kötözködéssel eleve kizáratni az ellenfeleit. Persze a bíróságon is meg kell tudni védeni az igazát az embernek... Értem, hogy, a saját nevedben, de nem egyedül, azért írtam mindkettőtöknek. Az újságíró pedig nem írt téves információt, megengedem, fogalmazhatott volna pontosabban, az olvasók pedig (jobbról és balról) olvashattak volna értőbben, csak hát a nagy hímes indulat munkál. Te pedig, nem egyszer, kifejezetten gyűlöletet akarsz kelteni személyekkel szemben, ami visszatetsző, ha finoman akarok fogalmazni.
Dominium Magna Hungaria
2020. szeptember 13. 08:34
A lap szerint a médiatanács ismételt jogsértések miatt nem újította meg a Klubrádió jogosultságát, ami nem egyedülálló dolog: 2019-ben négy ilyen eset volt. Jaj, majdnem úgy hangzik, mintha a tetteinknek következményei lennének
catalina9
2020. szeptember 12. 18:15
Havas Henrik 2020. szeptember 1. Színes RTV Más kérdés, hogy itt a Dunakanyarban nem lehet fogni a Klubrádiót, úgyhogy reggelenként borotválkozás közben a Kossuth Rádiót kell hallgatnom, ez nekem fizikai fájdalom. Annak idején sok száz Krónikát vezettem, hírszerkesztő is voltam, tanítottam is a szakmát, de ez minősíthetetlen." van még kérdés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!