L. Simon: Nagy felelőtlenség, ami a Színművészeti körül zajlik

2020. szeptember 07. 21:59

Azok az egyetemi vezetők, akik egyébként a saját politikai és hatalmi céljaik érdekében maguk előtt tolják az egyetemistákat (...) a diákok sorsával, az ő jövőjükkel játszanak – fogalmazott az Országgyűlés Kulturális bizottságának fideszes alelnöke.

2020. szeptember 07. 21:59
null

„A tanév meg nem kezdése azokkal is kiszúrás, akik egyébként tanulni szeretnének. Én szerintem ez egy nagyon nagy felelőtlenség. És azok az egyetemi vezetők, akik egyébként a saját politikai és hatalmi céljaik érdekében maguk előtt tolják az egyetemistákat, és arra használják fel őket, hogy egyébként a maguk céljait minél jobban meg tudják valósítani, ez felelőtlenség. Az ő sorsukkal, az ő jövőjükkel játszanak” – fogalmazott L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális bizottságának fideszes alelnöke kérdésre válaszolva a Hír TV hétfői adásában.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. szeptember 08. 15:50
Tökugyanazon színészek egészen más filmekben is képesek szerepeket játszani, pl a kommunista hatalomváltás után színészek UGYANAZOK maradtak, akik korábban is voltak, Latabár, Páger Antal, Tolnai Klári, Dajka Margit, Kiss Manyi és így tovább, a háború előtt és után is szerepeltek filmekben. Sokakat elüldöztek vagy meghaltak a háború alatt, vagy maguktól elmenekültek, elhagyták az országot. De akik maradtak, azok nem voltak kommunisták. És akik a háború után lettek színészek, azok sem voltak kommunisták. Csak nagyon kevés kommunista érzelmű, elkötelezett pártkatona színész volt, a legnagyobb részük szart az egészre, esetleg kifejezetten ellenséges volt a rendszerrel. Majoron és Gobbin kívül nem lehet sorolni kommunista színészt. A "csepűrágókat" ez nemigen érdekli, és ha az állam nagyon belerángatja őket a politizálásba, és balhét provokál, amiben őket ellenségnek kiáltja ki és lázadásra készteti, akkor ott AZ ÁLLAMMAL VAN PROBLÉMA, NEM A SZÍNÉSZEKKEL. Ugyanúgy, ahogyan a kommunista rendszer is VEGZÁLTA a színészeket, sokan inkább elmentek, pl Karádi. Nem Karádival volt probléma, hanem a kommunista hatalommal! Miért nem voltak képesek békén hagyni a színészeket? Orbánék miért nem képesek békén hagyni a színészeket?
Secnir
2020. szeptember 08. 07:37
"És azok az egyetemi vezetők, akik egyébként a saját politikai és hatalmi céljaik érdekében maguk előtt tolják az egyetemistákat, és arra használják fel őket, hogy egyébként a maguk céljait minél jobban meg tudják valósítani, ez felelőtlenség. " én csak azon csodálkozom, hogy ezt a terelést még tolják, és még mindig van, aki beszopja.
szürkeSzarvas
2020. szeptember 08. 07:09
Amikor a Lázár volt a miniszter-a hivatalában 1 embernek az volt a dolga,hogy az Elsimon simlis pályázatait elkaszálja-mert minden ócska szerzése-lopása kiderült,amivel szégyent hozott a NERre-a balos revolversajtó megirta. A Lázar hivatalában ezt mindeni tudta -csak az Elsimon nem.. :)
states
2020. szeptember 08. 06:56
Szögezzünk le néhány evidenciát, középület megszállása, elfoglalása bűncselekmény. Magyarországnak törvényesen megválasztott kormánya van, amelyiknek joga bármilyen intézményi vezető kineveznie. Kultúra területén, különösen a színházéban nemhogy 1990-ben, de 2010-ben és azóta sem semmiféle rendszerváltás nem történt, ezt a területet megszállva tartók eszmei és fizikai gyökerei még a Rákosi-Kádár-rendszerben leledzenek. Ha Magyarországon jogállam lenne, de nincs, mert a kormány nem meri használni a rendelkezésére álló törvényes eszközöket, úgy baszná ki ezeket a leninfiókákat ebből a komcsikeltetőből, mint a macskát szarni tíz perc alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!