Kásler új rendelete

2020. szeptember 10. 11:35

A műtőből egyből az adósok börtönébe viszik majd azt, aki nem tudja kifizetni az életmentő beavatkozás árát?

2020. szeptember 10. 11:35
MSZP

„Kiderült, hogy Kásler Miklós ismét hazudott ugyanis mint a Népszava tudósításából kiderült a sürgősségi ellátásért is fizetniük kell azoknak, akiknek tb-tartozásuk van. A miniszter azonban valószínűleg a keresztény értékrendet szem előtt tartva annyi könnyítést engedélyezett, hogy a számlát elég az életmentő beavatkozások után kiegyenlíteni. A Fidesz csak propagandaként hangoztatja, hogy egyetlen magyar sincs egyedül, hiszen 200 ezer munkanélkülinek már semmilyen jövedelme sincs, őket teljesen magukra hagyta a kormány. Most pedig még tovább súlyosbítja a helyzetüket, hiszen ők nem tudják majd kifizetni az orvosi kezelés költségeit. Mi lesz akkor, ha valaki nem tudja majd kifizetni az életmentő beavatkozás számláját? A kórház után börtönbe küldik és le kell ülnie az összeget?

Mindent elmond a Fideszről, hogy egy válság közben, amikor több százezren kerültek bajba, akkor képes egy ilyen lelketlen szabálymódosítást meghozni. Nem lehet jövedelem nélkül hagyni az embereket, az MSZP ezért követeli már hónapok óta, hogy a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek nyújtson azonnali segítséget a kormány. A Fidesz ezzel szemben őrült pénzszórásba kezdett a hozzá közel álló vállalkozók között. A papíron a gazdaságvédelemre létrehozott alapból pedig folyamatosan szipkázza el a milliárdokat a kormányzati propaganda javára.

Első lépésként az MSZP elvárja Kásler Miklóstól, hogy azonnal vonja vissza a sürgősségi ellátásra vonatkozó rendeletét! Ezt követően pedig gondoskodni kell azokról, akiknek Orbán kudarcos válságkezelése miatt sajnos már megszűnt az állása, és nincs semmilyen jövedelme, az MSZP ezért már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy az álláskeresési támogatást, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint 9 hónapon át kell folyósítani. A kormánynak 80%-os bértámogatást kell biztosítania! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke”

(MTI-OS)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. szeptember 11. 08:13
"Kásler Miklós ismét hazudott ugyanis mint a Népszava tudósításából kiderült" Erős kezdés, Kásler hazudik (ismét) a népszava meg tudósít. Miért kell mindennek az ellenkezőjét állítani?
akiaki
2020. szeptember 10. 22:54
ez a csapat valóban ennyire kishülye?
Hotten Totta
2020. szeptember 10. 22:52
7710 Ft havonta a járulék. 5 doboz cigi ára. Aki 5 doboz cigiről (egyenértékű piáról, drogról) nem mond le, hogy az eü ellátása fedezve legyen, az megérdemli. Sokszor látjuk, a mélyszegények, a soha nem dolgozók gyakran költik ezen összeg többszörösét havonta ezekre.
Da Vinci
2020. szeptember 10. 22:07
Video is lesz? Olyan Athinás!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!