Jobbik: Kössenek kompromisszumot az SZFE ügyében!

2020. szeptember 16. 12:15

Szerintük külön kart kellene létrehozni az SZFE felsőbb évfolyamai számára.

2020. szeptember 16. 12:15

Kössenek kompromisszumot az érintettek a Színház- és Filmművészeti Főiskola (SZFE) ügyében – javasolta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, az országgyűlés jobbikos alelnöke. Arról beszélt, úgy lehetne rendezni a mostanra kialakult, „már-már törvényen kívüli” állapotot, hogy a külön kart hoznak létre az SZFE felsőbb éves hallgatói számára, ahol azok a korábban meghatározott tanmenet szerint szerezhetnek diplomát.

Az ellenzéki politikus jelezte: ez a megoldás egy hároméves átmeneti időszakot feltételez, amelynek végére kialakulhat egy konszenzus a korábbi és az új vezetés módszerei, kultúrpolitika elképzelései között, ahogy az is kiderülhet, van-e igény külön karokra az intézményben. Brenner Koloman jelezte: a parlament alelnökeként felajánlja közvetítését az egyetem hallgatói, oktatói és új vezetése számára.

(MTI)

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2020. szeptember 16. 15:41
:D
euphorbiapulcherrima
2020. szeptember 16. 13:36
Kössünk kompromisszumot, én azt teszem amit akarok, te meg fizess.!
Türelem
2020. szeptember 16. 13:35
Szerintem világossá kell tenni mindenki számára, hogy az állami egyetemeken, tanintézményekben az oktatásért felelős tárca rendelkezik kizárólagos jogkörrel minden kérdésben. De mivel demokrácia van, bárki létrehozhat bármilyen magánoktatási formát. Akik ezt nem fogadják el, azok hallgatói státuszát azonnal meg kell szüntetni. Egyébként meg az EMIH által fenntartott magánegyetemen sem a hallgatók mondják meg, hogy kinek az órájára mennek be, hogy ki állhat a katedrán. Egy bizonyos, amennyiben a kormány képtelen gyors és érdemi döntést hozni, akkor olyan szellemet enged ki a palackból, amelyet már nem lesz képes abba visszazárni. Egy dolog, hogy belső, kezelhetetlen anarchiát robbanthat ki, de ezzel párhuzamosan mérhetetlenül felturbózhatja az antiszemitizmust. Ugyanis akár tetszik, akár nem, ezt ki kell mondani, a homokba nem dughatjuk a fejünket zsidó értelmiségi körökben sem, hogy a történések, folyamatában egyre jobban olyan olvasatot nyernek a köznyelvben, az átlagemberek fejében, hogy itt a kizárólagos hatalmához, befolyásához, pénzügyi privilégiumaihoz ragaszkodó, de a magyar nemzettel semmilyen közösséget felvállalni nem akaró zsidó értelmiség feszül neki a többségi magyar társadalomnak. Kinek jó a népi-urbánus ellentétek mai korra lefordított rituáléja? Faludy világosan megmondta, ez egy skizofrén állapot.
nyugalom
2020. szeptember 16. 13:22
miert is? Farok csovalja a kutyat? Tv, 2/3! Ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!