Jobbik: Cselekvési tervet a pedagógushiány enyhítésére!

2020. szeptember 22. 11:31

Az ellenzéki párt a bérek emelését, a munkakörülmények javítását és egy, a közszolgálati ösztöndíjhoz hasonló rendszer kialakítását sürgeti.

2020. szeptember 22. 11:31

Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte a Jobbik, hogy a parlament cselekvési terv kidolgozásával csökkentse az egyre szorítóbb pedagógushiányt. Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy „hihetetlenül magas” a hazai pedagógusok átlagéletkora, a 30 évnél fiatalabbak aránya körükben alig 5, a középfokú oktatásban pedig csupán 3,5 százalék, néhány éven belül a pályakezdők duplája lesz a nyugdíjba vonulók száma. Az ellenzéki politikus a bérek emelését, a munkakörülmények javítását és egy, a közszolgálati ösztöndíjhoz hasonló rendszer kialakítását sürgette a pedagóguspályát választók számára.

A koronavírus-járvány gazdasági kárai jól mutatják, hogy az ország jövője és versenyképessége a minőségi oktatáson múlik - hangsúlyozta. Ez a sorsa minden olyan országnak, amit összeszerelőüzemmé degradálnak, amelyből kiszolgáltatott gyarmatot csinálnak, és a multinacionális cégek értékláncainak aljára száműznek – fogalmazott Ander Balázs, aki szerint „a nemzet napszámosaiból az oktatáspolitika cselédjeivé” degradálták mára a pedagógusokat.

(MTI)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. szeptember 22. 12:49
AZ ÖSSZE-VISSZAFOGÁS , melynek ti is tagjai vagytok, mindjárt elkészíti! A Gyurcsányi-ÖTLETBÖRZE, most Gábor György vezetésével már alakul, és hamarosan elétek tárják a megoldást e témában is! ADDIG meg légy szépen csendben, és nézzed, várjad, Gyurcsány elvtárs parancsait!
Horst_Tappert
2020. szeptember 22. 11:37
Mondjuk Jákob visszamehetne tanítani, az már +1 fő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!